Ulkomaalaismiehen hallusta löytyi 40 000 euron arvosta varastettua tavaraa – kätki saaliin autoon ja yritti paeta laivalla

Poliisi on selvittänyt pääkaupunkiseudulla tehtyjen asuntomurtojen sarjan tekijän.

Ulkomailta Suomeen lentokoneella saapunut mies oli ostanut lokakuussa Turusta henkilöauton, jolla hän yritti päästä maasta pois laivalla Länsisataman kautta.

Satamassa tehdyssä tarkastuksessa miehen hallusta löytyi Kauniaisissa lokakuun puolivälissä tehdyn asuntomurron yhteydessä varastettua omaisuutta.

Kätki tavarat suunnitelmallisesti autoon

Autoon tehdyssä tutkinnassa löytyi myös muuta omaisuutta, jotka oli varastettu Vantaalla, Keravalla ja Riihimäellä sijaitsevista asunnoista.

– Anastetun omaisuuden arvo on likimain 40 000 euroa. Merkittävin määrä anastettua omaisuutta löytyi miehen autoon varsin suunnitelmallisesti kätkettynä, kertoo rikoskomisario Janne Saari.

– Muun muassa auton takavalon umpiosta ja välikatosta löytyi kelloja, koruja sekä noin 25 000 euroa käteistä rahaa, jotka ovat anastettu Kauniaisista.

Osa tavaroista jäi kateisiin

Osa anastettua omaisuutta, kuten tietokoneita ja vähäisempi määrä koruja, on jäänyt edelleen kateisiin.

Miestä epäillään neljästä asuntomurrosta. Asia siirtyy loppuvuoden aikana syyteharkintaan.

Tapauksen tutkinnassa oli osallisena Länsi-Uudenmaan-, Itä-Uudenmaan- ja Helsingin poliisin rikollisuuden torjunnan tutkintaryhmät.

Lue myös:

    Uusimmat