Mainos

Poliisi pääkaupunkiseutulaisille: Älkää käyttäkö autoa, ellei aivan pakko

Etelä- ja Keski-Suomessa pöllyävä lumi haittaa liikennettä. Liikenneviraston mukaan aamun liikenteestä selvittiin peltikolarein, eikä isompia onnettomuuksia sattunut. Viraston mukaan aamuliikenne sujui jopa yllättävän rauhallisesti olosuhteisiin nähden.

Aamun junaliikenne on sujunut kohtalaisesti. Kaukoliikenteessä oli muutama lähes puolen tunnin myöhästyminen, mutta esimerkiksi illalla Helsingistä myöhässä lähteneet yöjunat kuroivat viiveensä kiinni.

Rantaradalla junat kulkivat yleisesti aikataulustaan myöhässä. Helsingin lähiliikenteessä oli noin vartin myöhästymisiä, Turkuun mennyt kaukojuna oli 25 minuuttia myöhässä.

Pääradalla Helsingin lähiliikenteessä oli 5-10 minuutin myöhästymisiä, ja pari junavuoroa peruttiin kalustovikojen vuoksi.

Koko yön jatkunut lumisade on siirtynyt pohjoisempaan, mutta lumentulo jatkuu osittaisena varsinkin pääkaupunkiseudulla. Poliisi kehottaakin aamuliikenteessä autoilijoita malttiin.

- Jos ei nyt ole ihan pakko omaa autoa käyttää, niin kehottaisin ihmisiä liikkumaan joukkoliikennevälineillä. Mikäli aamuliikenteeseen lähtee autolla, kannattaa matkaan varata huomattavasti enemmän aikaa kuin normaalisti, sanoo päivystävä komisario Mari Päivärinta Helsingin poliisilaitokselta,

Eilisen aikana pääkaupunkiseudulla sattui kymmeniä peltikolareita ja tieltä suistumisia. Lisäksi raskas liikenne on ollut jumissa .

- Joitakin loukkaantumisia on tapahtunut pääkaupunkiseudun tieliikenteessä, mutta vakavilta henkilövahingoilta on onneksi vältytty, sanoo Päivärinta.

(MTV3)

Katso Helsingin poliisilaitoksen päivystävän komisarion Mari Päivärinnan kommentit:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.