Poliisi vahvistaa: Suomeen on tullut mielenosoittajia Ruotsista – "Kiinniottoja ei ole tehty"

7:15

Poliisin mukaan Suomeen on tullut mielenosoittajia marssimaan itsenäisyyspäivän mielenosoituksiin Ruotsista saakka.

Poliisi varautuu tänäkin itsenäisyyspäivänä valvomaan järjestystä useissa eri mielenosoituksissa, joita järjestetään Helsingissä. Mielenosoitusten varalta poliisi on suorittanut tänään valvontaa satamissa.

Ylikomisario Pekka Höök kertoo MTV Uutiset Livessä, että perinteisesti Suomeen on tultu osoittamaan itsenäisyyspäivänä mieltä ulkomailta. 

– Niin on tänäkin vuonna. Mitään kiinniottoja ei ole tehty eikä tarkastetuista autoista ole löydetty erityisiä havaintoja, Höög kuvailee.

Natseja vastustavat ryhmät, 612-soihtukulkue ja Soldiers of Odin -katupartio ovat ilmoittaneet marsseista Helsingissä. Viime vuosina mielenosoitukset ovat äityneet myös järjestyshäiriöiksi, ja poliisi on tänäkin vuonna varautunut niiden varalta.

– Poliisi on paikalla ja varautuu niin, että kansalaisoikeudet toteutuvat, mutta turvallisuus säilyy.

Poliisi kielsi tänä vuonna Kohti vapautta -liikkeen mielenosoituksen Helsingissä. Keskusrikospoliisi kertoi aiemmin epäilevänsä, että uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen toimintaa pyritään jatkamaan liikkeen alla. Pohjoismainen vastarintaliike on asetettu väliaikaiseen toimintakieltoon. 

Poliisi takavarikoi viime vuonna mielenosoitukseen osallistuineilta henkilöiltä hakaristilippuja. Myös Pohjoismaisen vastarintaliikkeen tunnukset sisältävät liput on tänä vuonna kielletty. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja