Poliisi: Haminan mursu on jatkanut matkaansa – "Eläin on syytä jättää rauhaan"

Tältä näyttää Haminassa kohahduttanut mursu – tuoreimmat tiedot kesän oudoimmasta uutisesta 1:09
Katso myös: Tältä näyttää Haminassa kohahduttanut mursu

Suomalaisia ilahduttanut ja huolettanut Haminan mursuvieras on poliisin mukaan päättänyt jatkaa matkaansa. Poliisi muistuttaa, että eläin on edelleen syytä jättää rauhaan eikä sitä tule lähestyä.

Kaakkois-Suomen poliisi tiedottaa Twitterissä, että jos mursu tulee vielä näköpiiriin ja rantautuu, siitä voi ilmoittaa hätänumeroon 112. 

Mursun yö meni hyvin

Poliisi kertoi aiemmin tänään, että Haminaan eilen toistamiseen rantautunut mursu sai nukkua yöunensa rauhassa eikä sitä ollut häiritty.

– Yö on sujunut rauhallisesti ja mursu on ilmeisesti saanut levättyä, Kaakkois-Suomen poliisin yleisjohtaja, rikoskomisario Mira Nieminen kertoi MTV Uutisten haastattelussa.

Poliisista kerrottiin myös, että eläinlääkärit ovat käyneet aamulla tarkistamassa mursun kunnon poliisipartion kanssa.

He olivat onnistuneet ottamaan siltä ulostenäytteitä. 

Rakkaalla mursulla monta nimeä

Mursun liikkeitä tutkinut väitöskirjatutkija Rune Aae Kaakkois-Norjan yliopistosta kertoi eilen perjantaina Helsingin Sanomille, että mursu on havaittu ensimmäisen kerran Norjan lounaispuolella maaliskuun puolivälissä.

Lehti kertoo, että mursu on saanut matkansa aikana useita nimiä eri maista. Tanskassa mursua kutsutaan Luffeksi, Ruotsissa Steniksi ja Latviassa Stenaksi. Aae kutsuu naaraspuolista eläintä Stena-nimellä.

Lue myös:

    Uusimmat