Haminan Mursu on lähtenyt uimaan rannasta – "Älä lähesty, jos näet sen vesillä tai rannalla"

Annen ja Pentin veneajelu sai ällistyttävän käänteen – kohtasivat Haminassa mursun:"Ei voi uskoa todeksi" 0:38
Annen ja Pentin veneajelu sai ällistyttävän käänteen – kohtasivat Haminassa mursun: "Ei voi uskoa todeksi".

Kaakkois-Suomen poliisilla ja Kymenlaakson pelastuslaitoksella on käynnissä erikoinen eläinpelastustehtävä.

Arktisilla alueilla viihtyvä mursu vieraili Etelä-Suomen Haminan rannassa. Kello 13 aikaan Kaakkois-Suomen poliisi kertoi mursun lähteneen uimaan.

– Mursu lähti uimaan rannasta. Poliisi seuraa tällä hetkellä mursun liikkeitä ja pyrkii varmistamaan sen turvallisen liikkumisen alueella, Kaakkois-Suomen poliisi kirjoittaa Twitterissä.

– Älä lähesty mursua, jos näet sen vesillä tai rannalla. Kyseessä on suurikokoinen villieläin, eikä sen normaalissa elinympäristössä ole ihmisiä. Jos näet mursun, niin poistu alueelta kauemmaksi ja vältä eläimen lähelle menemistä, poliisi jatkaa.

Aiemmin Kymen pelastuslaitos tiedotti Facebookissa mursun rantautuneen maihin. Tuolloin mursua kasteltiin. Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen komisario Ilari Saarikiven mukaan mursusta teki ilmoituksen sivullinen, joka näki mursun uimassa vedessä.

– Myös veneilijöiden pyydetään pysyvän mursusta kauempana. Veneilijöiden on syytä noudattaa alueella nyt erityistä varovaisuutta, poliisi toteaa.

Mursua kuvannut valokuvaaja Sasu Mäkinen kertoi STT:lle puoliltapäivin, että tapahtumapaikan vastarannalle oli kerääntynyt noin 50 ihmisen yleisö seuraamaan tilannetta. Mäkisen mukaan mursu oli nostellut päätään ja pelastuslaitos oli suihkuttanut sen päälle vettä yrittäen pitää eläimen hyvinvoivana.

Myös Kymenlaakson pelastuslaitos on julkaissut kuvan mursusta, joka päätyi köllöttelemään soutuveneiden väliin.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Urosmursut voivat painaa jopa 2 000 kiloa, joskin tyypillisesti niiden koko asettuu 800 ja 1 700 kilon väliin. Jos Haminan mursu päättää pysyä paikoillaan, vaatii siirto käsiparia vahvempaa työkalua.

Tiedossa ei ole, miten mursuyksilö Etelä-Suomen Haminaan päätyi. Mursut elävät tavallisesti Pohjoisella jäämerellä sekä Atlantin ja Tyynenmeren pohjoisosissa.

– Poliisi sai perjantaiaamuna ilmoituksen Haminassa Salmenvirralla vedessä nähdystä suuresta eläimestä. Eläin paljastui noin 3–4-metriseksi mursuksi. Mursu on ollut vedessä ja rannalla. Poliisi on eristänyt alueen turvatakseen eläimen ja sivullisten turvallisuuden, poliisi kirjoitti Twitterissä.

– Poliisi toivoo, että mursun annetaan olla rauhassa eikä sitä tulla turhaan katselemaan, vaikka se herättää mielenkiintoa, poliisi jatkoi.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tältä näyttää Haminassa kohahduttanut mursu – tuoreimmat tiedot kesän oudoimmasta uutisesta 1:09
Tältä näyttää Haminassa kohahduttanut mursu – tuoreimmat tiedot kesän oudoimmasta uutisesta

Lue myös:

    Uusimmat