Haminan mursu on palannut rantaan, eläinlääkärit kertovat kohtaamisesta: "Sen verran eksoottinen ilmoitus, etten heti uskonut"

MTV Haminassa: Selviytyykö suomalaisia kohahduttanut mursu meressä? 6:47
Haminan eläinlääkärit kertovat uransa kenties erikoisimmasta kohtaamisesta MTV:n haastattelussa.

Haminan kunnaneläinlääkärit saivat mitä merkillisimmän hälytyksen, kun tänään aamulla poliisi kertoi venerannassa köllöttelevästä mursusta.

– Aamulla vähän yli yhdeksän tuli poliisilta ilmoitus, että Haminan Salmenvirralla on mursu. Se oli sen verran eksoottinen ilmoitus, etten sitä heti uskonutkaan, kertoo Haminan valvontaeläinlääkäri Jenni Hyväkkä.

Eläinlääkärit yrittivät tehdä tutkimusta etäältä, sillä eivät tienneet onko mursu hyvinvoiva tai jopa hyökkäävä.

– Mursu vaikutti voipuneelta, mutta käänteli päätään ja katseli ympärilleen. Se vaikutti olevan ihan voimissaan kuitenkin, eikä mitenkään henkitoreissaan, kertoo kunnaneläinlääkäri Tiina Lindholm.

– Mursu tykkäsi ottaa aurinkoa, ja yritimme vähän kastella sitä äyskärillä. Vaikutti kuitenkin, ettei se tykännyt siitä, ja meinasi lähteä karkuun, joten jätimme sen sikseen, kertoo kunnaneläinlääkärin viransijainen Aino Mitronen.

Eläinlääkärien mukaan mursu vaikutti täysikasvuiselta.

– Mursu oli melkein veneen mittainen, ja torahampaat lähes puolimetriset. Arvioitiin, että se voisi painaa jopa tuollaiset 1 500 kiloa, Jenni Hyväkkä arvioi.

Mursu ui lopulta pois rannasta kello yhden aikaan iltapäivällä, ja eläinlääkärien mukaan poliisivene yritti ohjata sitä avoveteen. Kaakkois-Suomen poliisi kuitenkin twiittasi viiden aikaan iltapäivällä, että mursu olisi taas palannut rantaan.

Niin poliisi kuin eläinlääkäritkin painottavat, että mursu tulee jättää rauhaan eikä sitä pidä lähestyä.


Katso eläinlääkärien koko haastattelu ylläolevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat