Poliisi MTV:lle: Näin Hyrylän surmayön tapahtumat etenivät – murha tehtiin astalolla

Poliisilla alkaa olla jonkinlainen käsitys siitä, mitä Tuusulan Hyrylässä tapahtui perjantain ja lauantain välisenä yönä. Tuona yönä vuonna -67 syntynyt vantaalainen perheenäiti joutui henkirikoksen uhriksi. 

Moni asia on kuitenkin vielä epäselvä, ja poliisi toivoo edelleen yleisön vihjeitä ja vinkkejä sekä epäillyn henkilöllisyydestä että uhrin liikkeistä surmayönä.

Poliisin käsityksen mukaan nainen on ollut viihteellä. MTV Uutisten tietojen mukaan uhri oli läheisessä pub Päämajassa käymässä työporukan mukana, mahdollisesti pikkujouluja viettämässä.

Hän poistui ravintolasta yksin puolenyön jälkeen. Tekijä todennäköisesti ei ollut ravintolassa, vaan kohtasi uhrinsa ensimmäisen kerran ulkona. 

– Hän on ollut menossa kotiin ja mennyt odottamaan kyytiä. Silloin tekijä ja nainen ovat kohdanneet, kertoo tutkinnanjohtaja Kimmo Hyvärinen Itä-Uudenmaan poliisista MTV Uutisille.

– Emme tiedä, missä järjestyksessä tekijä on toiminut, mutta hän on anastanut omaisuuden, surmannut naisen ja lopulta poistunut paikalta. Hänellä on ollut valvontakameralla näkyvä omaisuus mukana.

Myöhemmin Hyrylästä löytynyt käsilaukku on osoittautunut surmatun naisen käsilaukuksi. Poliisin mukaan laukussa ollutta omaisuutta on yhä kateissa.

Sitä, minkä verran on ollut lompakossa rahaa, ei ole tiedossa.

Motiivi yhä epäselvä

Poliisin tämänhetkisen käsityksen mukaan kyse ei ole perinteisestä väkivaltaisesta ryöstöstä.

– Teko ei ole tapahtunut ihan hetkessä, vaan siinä on erityistä raakuutta ja  julmuutta. Nainen on surmattu astalolla (jonkinlaisella lyömäaseella).

Poliisilla ei ole vielä tietoa, miksi naiseen on kohdistettu niin raakaa väkivaltaa.

Epäilty pakeni teon jälkeen Järvenpääntien suuntaan. Hän tallentui terveyskeskuksen valvontakameraan kahdesti. Poliisi on julkaissut valvontakameran videot ja pyytää edelleen vihjeitä kuvassa näkyvästä henkilöstä.

0:38

Erityisesti tutkinnanjohtaja Hyvärinen kiinnittää huomiota valvontakameranauhoilta ilmenevään epäillyn rauhallisuuteen.

– Hän poistuu rauhallisesti kävellen paikalta. Perinteisessä ryöstössä epäilty pakenee juosten.

Epäillyllä saattaa olla päällään myös tummat vaatteet, sillä valvontakamerassa on infrapunasuodatin, joka vääristää värejä.

Poliisi on tehnyt vihjeiden perusteella useita kiinniottoja, mutta epäiltyä ei tiettävästi vielä ole löytynyt.

Uhrista tehtiin yön aikana katoamisilmoitus.

MTV:n tietojen mukaan vantaalaisnaista noutamaan saapuneet perheenjäsenet eivät löytäneet häntä ja jonkin aikaa etsittyään he tekivät asiasta ilmoituksen poliisille.

Uhrin löysi poliisipartio kunnantalon tuntumasta aamuyöllä, useita tunteja henkirikoksen arvioidun tekoajan jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja