KRP:n laboratoriossa tutkitaan nyt useita näytteitä liittyen postinjakajan murhaan Vantaalla – viimeiset oljenkorret?

Täällä Vantaan postinjakajan murha tapahtui – keskusrikospoliisin tutkijaryhmä tekee tiivistä työtä pimeän henkirikoksen selvittämiseksi 1:43
Rikospaikka vieraili postinjakajan murhapaikalla syyskuussa.

KRP:n rikoslaboratoriossa tutkitaan parhaillaan useita näytteitä liittyen Vantaalla tapahtuneeseen postinjakajan murhaan. Tuloksista odotetaan vastauksia selvittämättömään henkirikokseen.

Nuori postinjakajanainen joutui julman väkivallan uhriksi Myyrmäessä sijaitsevan asuinkerrostalon edustalla marraskuisena yönä vuonna 2022. Nainen kuoli myöhemmin vammoihinsa sairaalassa.

Poliisi on siitä lähtien yrittänyt selvittää, kuka naisen kimppuun hyökkäsi. Tapausta tutkitaan murhana, mutta epäiltyä ei ole.

Tapaus siirtyi paikallispoliisilta KRP:n tutkittavaksi maaliskuussa 2023. Poliisi on sen jälkeen ollut vaitonainen esitutkinnan etenemisestä.

Suuria läpimurtoja ei selvästikään ole tehty, sillä surmaaja jatkaa pakoaan.

Tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Olli Töyräs kertoo, että esitutkintaa jatketaan ja ylläpidetään edelleen.

– Muun muassa KRP:n rikoslaboratorio analysoi useampiakin teknisiä näytteitä parhaillaan, hän kirjoittaa sähköpostiviestissä.

Jatkokysymykseen siitä, onko poliisilla vielä jotain muuta tapaukseen liittyvää materiaalia läpi käytävänä, Töyräs ei vastaa suoraan.

Hänen mukaansa poliisi kuitenkin toivoo, että vastauksia löydettäisiin "lähinnä teknisistä näytteistä".

Töyräs linjaa, ettei henkirikostutkinnasta ole muuta uutta kerrottavaa.

Kameroista ei ollutkaan apua?

Henkirikos tapahtui Myyrmäentie 6:ssa sijaitsevan kerrostalon edessä 17. marraskuuta 2022. Kello oli noin puoli neljä, tarkemmin 3.30-3.38.

Tekoaika on pystytty rajaamaan tarkasti, sillä tapauksella oli ainakin kaksi todistajaa, joista toinen soitti hätäkeskukseen kello 3.32.

Epäillystä tekijästä sen sijaan ei tiedetä juuri mitään. Poliisi on kertonut hyökkääjän tuntomerkeiksi sen, että henkilö oli pukeutunut tummiin.

Tiedossa ei ole, onko poliisilla itselläänkään tiedossa muita yksilöiviä tuntomerkkejä henkilöstä.

Ensimmäiset poliisit saapuivat tapahtumapaikalle hyvin pian hätäkeskuspuhelun jälkeen, mutta murhaaja ennätti paeta. Hänen uskotaan paenneen juosten lähistöllä sijaitsevan Louhelan aseman suuntaan.

Poliisi on aiemmin kertonut, että lähialueen valvontakamerat ovat olleet jutun tutkinnassa keskeisessä roolissa.

Ne eivät ole silti kaikesta päätellen tuoneet vastauksia, sillä juttu on yhä selvittämättä.

Aiemmin poliisilla oli kiinniotettuna kaksi nuorta miestä, jotka kumpikin on pystytty sulkemaan pois epäiltyjen listalta. Toinen miehistä oli tapahtumien aikaan todistettavasti toisaalla, ja toisessa tapauksessa kyse oli väärästä tunnustuksesta.

Ei ehkä mitään motiivia

KRP:n tutkinnanjohtaja Töyräs on aiemmin kertonut julkisuuteen, ettei nuoren naisen kohtaamaa kohtaloa näyttäisi selittävän mikään.

Teolle ei ole löydetty minkäänlaista motiivia.

Tekoa ennen postinjakajan ja tekijän välillä ei tiettävästi ollut riitaa. Postinjakajan yksityiselämästäkään ei ole löydetty mitään selitystä tai mahdollista yhteyttä tekijään.

Yksi poliisin tärkeimmistä tutkintalinjoista on ollut, että tekijä asuisi jossain tekopaikan liepeillä.

– Kun otetaan huomioon tekoaika, niin pidän mahdollisena, että tekijä olisi lähialueelta tai hänellä olisi kytkös alueeseen. Mitä itse tekisit täysin ventovieraalla alueella tuohon aikaa yöstä? Hän kommentoi MTV Uutisille viime marraskuussa.

Kaikki vihjeet tapauksesta voi ilmoittaa keskusrikospoliisin numeroon 0295 418 622 tai sähköpostitse osoitteeseen rikosvihje.krp@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat