Mainos

Poliisi MTV:lle Makwan Amirkhanin murtovarastapauksesta: "Tässä ihmetyttää moni asia"

Vapaaottelija Makwan Amirkhani kertoi Facebook-sivuillaan taltuttaneensa tuttavansa asuntoon tunkeutuneen murtovarkaan lauantai-iltana.

Lounais-Suomen poliisi vahvistaa MTV Uutisille, että tapausta tutkitaan. Rikoskomisario Pertti Läksyn mukaan se on kuitenkin erikoinen ja siihen liittyy monia kysymysmerkkejä.

Läksyn mukaan poliisi on saanut noin kello kymmenen aikaan illalla tulleen ilmoituksen perusteella tiedon Amirkhanin kuvailemista tapahtumista ja ollut paikalla Raisiossa.

– Siellä alaikäinen poika on soittanut isälleen, että hän on epäillyt jonkun murtautuvan asuntoon. Isä soitti apuun ihmisiä, jotka saapuivat paikalle ja ottivat kiinni yhden henkilön, joka pyrki välttämään kiinniottoa väkivaltaisesti, Läksy kertaa.

– Henkilöiden kertoman mukaan paikalta pakeni toinen mieshenkilö. Häntä etsittiin lähistöltä useankin partion toimesta, mutta häntä ei löytynyt.

Amirkhanin tuttavan asunnolta otettiin poliisin toimesta kiinni vuonna 1978 syntynyt ulkomaalaistaustainen mies.

"Ei suurempia vammoja"

Amirkhan kertoo Facebook-päivityksessään, että murtovaras olisi lyönyt hänen isoveljeään ruuvimeisselillä selkään raivokkaan hyökkäyksen aikana. Murtovaras sai Amirkhanin kertomuksen mukaan puolestaan vapaaottelijalta ”vihaisen takakäden suoran leukaperiin”.

Läksyn mukaan paikalla tavatuilla henkilöillä ei ollut suurempia vammoja, eikä ketään toimitettu paikalta lääkärin vastaanotolle.

Läksyn mukaan tapaus on erikoinen, sillä vapaaottelija Amirkhani hälytettiin paikalle ennen poliisia.

– Miten tämän nyt muotoilisi – kyllä tässä ihmetyttää moni muukin asia, Läksy kertoo puhelimessa.

– En voi kertoa tästä sisällöstä ihan kauheasti, hän jatkaa.

Poliisin mukaan tapauksen tutkintaa hidastaa tällä hetkellä se, että kiinni otettu mies on vaatinut kuulusteluihinsa tulkkia.

– Hän ei ollut myöskään ainakaan illalla kauhean yhteistyöhaluinen, Läksy kertoo.

Tapausta tutkitaan kahtena törkeänä pahoinpitelynä ja törkeänä varkauden yrityksenä. Amirkhania tai hänen mukanaan olleita miehiä ei poliisin mukaan epäillä rikoksesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.