Poliisi kaipaa yleisövihjeitä perussuomalaisten puolueaktiivin pahoinpitelystä – asianomistajan ja silminnäkijöiden kertomuksissa on ristiriitaisuuksia

Poliisi kaipaa yleisövihjeitä perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikön Pekka Katajan pahoinpitelystä. Rikoksesta epäillään kahta miestä, joita ei ole tavoitettu.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Annukka Liukkonen kertoo MTV Uutisten Liven haastattelussa, että poliisille tieto tapahtuneesta tuli eilen aamupäivällä.

Hän ei vahvista sitä, että uhri on perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikkö Pekka Kataja. Kataja ja perussuomalaiset ovat kuitenkin itse kertoneet asiasta julkisuuteen

– Asianomistaja ilmoitti, että hänen päälleen on käyty ja että häneltä on anastettu omaisuutta Jämässä hänen asunnossaan. Poliisi meni paikalle ja totesi, että asianomistajaa on pahoinpidelty ja hän on saanut vakavat vammat.

Poliisitutkinnassa selvisi myöhemmin, että omaisuutta ei ollut anastettu.

Ristiriitaisuuksia kertomuksissa

Poliisi pyytää tapahtuneesta havaintoja mahdollisilta silminnäkijöitä. Aiemmin tulleissa silminnäkijähavainnoissa ja asianomistajan kertomuksessa on Liukkosen mukaan joitain ristiriitaisuuksia.

Epäillyistä poliisi ei tässä vaiheessa kerro enempää kuin että he olivat miehiä ja heitä oli kaksi. Miehiä ei ole tavoitettu. 

Miesten motiivista poliisilla ei Liukkosen mukaan ole tällä hetkellä tietoa.

– He olivat ilmestyneet ovelle ja väkivallan teon jälkeen poistuneet.

Myös uhrin voinnista poliisi on vaitonainen. Liukkosen mukaan uhrin vammat ovat vakavat, mutta häntä on pystytty kuulemaan.

Tutkitaan tapon yrityksenä

MTV Uutisten tietojen mukaan uhrin puhelin olisi poliisilla tutkittavana, mutta Liukkonen ei vahvista tietoa.

– Poliisi suorittaa omia keinojaan käyttäen tutkintaa menetelmillä, joita en enempää lähde avaamaan.

Asiaa tutkitaan tapon yrityksenä.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan puolueaktiiviin kohdistunut ryöstö sekä väkivallanteko ei ole satunnainen rikos vaan poliittinen isku. Halla-aho kertoi MTV Uutisille. että tapauksesta on oltu yhteydessä niin eduskuntaan kuin Suojelupoliisiinkin.

Lue myös:

    Uusimmat