Poliisin löytötavarailmoitus kannabiksen viljelyvälineistä nauratti MTV:n rikostoimituksen päällikköä – "Epäilen, ettei omistaja ilmaannu poliisiasemalle"

Kannabiksen kasvatus voi aiheuttaa täystuhon naapureille 1:56
Tällaista tuhoa kannabiksen kasvatus voi aiheuttaa toistaistoisen viljelijän naapureille.

Hämeen poliisilaitos julkaisi eilen ilmoituksen takavarikoidusta omisuudesta, jolle se etsii omistajaa. Ilmoitus herätti huvittuneisuutta MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilässä, koska omistajuusilmoitus voi johtaa jopa huumausainerikosta koskevaan rikosepäilyyn.

Poliisilaitos näet ilmoitti huostaansa päätyneen todennäköisesti rikoksella vietyä omaisuutta tuntemattomalta henkilöltä. Poliisi ilmoitti, että omaisuus menee valtiolle, jos omistajaa ei puolessa vuodessa löydy.

Asiassa ei sinänsä olisi mitään tavatonta, ellei löytötavara olisi poikkeuksellisen laatuinen. Poliisin haltuun näet päätyi vesiviljelyjärjestelmän tarvikkeita, 15 valaisinta ja kaksi kasvatustelttaa. Välineet olisivat omiaan kannabiksen kotikasvatukseen, mikä varmasti on omiaan herättämään poliisin mielenkiinnon välineiden omistajan tarkoitusperistä.

– Jotenkin epäilen, ettei tämän löytötavaran omistaja ilmaannu Lahden poliisiasemalle hakemaan omaisuuttaan, Sipilä tviittasi nauruhymiöllä viestiä ryydittäen.

Välineissä ei sinänsä ole mitään laitonta, ja niitä myydään useissa liikkeissä ympäri Suomen. Niillä on myös olemassa laillisia käyttötarkoituksia, esimerkiksi chilien kotiviljelyn saralla.

Lue myös:

    Uusimmat