Huumekaupat päättyivät verisesti Vantaalla – myyty tuote poikkesi odotetusta

Poliisi on löytänyt Järvenpäästä ja Vantaalta huumekasvattamon. Lisäksi mönkään mennyt huumekauppa työllisti poliisia Vantaan Kivistössä.

Poliisi sai viime viikon tiistaina tehtävän Vantaan Kivistöön, jossa ilmoituksen mukaan kauppaliikkeen edustalla oli neljä miestä, joista yhdellä oli vertavuotavia vammoja.

– Kysymys oli mitä ilmeisimmin tilanteesta, joka oli aiheutunut pieleen menneistä huumekaupoista, rikostarkastaja Krista Vallila kertoo tiedotteessa.

– Paikalle saapunut ostaja oli havainnut kauppatavaran olevan sokeria. Tilanteessa epäilty myyjä oli kuitenkin ehtinyt napata kauppahinnaksi sovitut rahat ostajan kädestä ja yrittänyt paeta paikalta, Vallila kuvaa.

Myyjä uhkaili ostajaa aseella ja ostaja myyjääturvasumutteella

Tilanne päätyi poliisin mukaan molemminpuoliseen käsirysyyn.

Epäilty myyjä uhkasi ostajaa suusanallisesti, veitsellä ja aseella. Ostaja puolestaan sumutti myyjää turvasumutteella.

Poliisipartion saapuessa kohteeseen myyjä oli jo vartijan hallussa.

Ostajan epäillään syyllistyneen ainakin huumerikokseen.

Myyjää poliisi epäilee puolestaan varkaudesta, laittomasta uhkauksesta, pahoinpitelystä sekä toisen vahingoittamiseen tarkoitetun esineen hallussapidosta.

Järvenpäästä ja Vantaalta paljastui kaksi huumekasvattamoa

Itä-Uudenmaan poliisilla oli viime viikolla muitakin huumeisiin liittyviä tehtäviä.

Maanantaina Vantaan Myyrmäessä sijaitsevassa kerrostaloasunnosta oli löytynyt huumekasvattamo asunnon huoltokäynnin yhteydessä.

Poliisi löysi asunnon vaatekomerosta muutaman noin 50 senttimetrin pituisen kasvin.

Poliisi takavarikoi epäillyt kannabiskasvit sekä kasvattamiseen liittyvää välineistöä.

– Partio tavoitti hieman myöhemmin asunnon haltijan, joka myönsi syyllistyneensä kasvien kasvattamiseen. Miestä epäillään huumerikoksesta, rikoskomisario Asko Sartanen kertoo tiedotteessa.

Poliisi löysi toisen huumekasvattamon samana iltana Järvenpään Pajalassa sijaitsevasta kerrostaloasunnosta.

Se löytyi poliisin asuntoon tekemän kotietsinnän yhteydessä. Poliisin mukaan oli ollut syytä epäillä asunnossa olevan takavarikoitavaa huumetta.

– Asunnosta löytyi kasvattamon ja siihen käytettävän välineistön lisäksi myös epäiltyä marihuanaa, huumausaineeksi luokiteltavia lääkkeitä sekä luvaton kaasupistooli. Asunnon parvekkeelta poliisi löysi tammikuussa Helsingistä anastetuksi ilmoitetun polkupyörän, Sartanen listaa.

Huumerikoksesta, ampuma-aserikoksesta sekä kätkemisrikoksesta epäillään asunnossa asuvaa pariskuntaa.

– Huumekasvattamoita paljastuu poliisin tekemän oman paljastavan tutkimustyön ansiosta, mutta niiden jäljille päästään usein myös kansalaisten tekemien havaintojen ansiosta, tai isännöitsijöiden asuntoihin tekemien huoltokäyntien yhteydessä, Sartanen kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat