Mainos

Vaikka loppiainen meni juuri, ei tässä kuvassa ole joulukuusia – poliisi nouti laittomat viherkasvit parempaan talteen

2:06
Arvioiden mukaan kannabiksen kostikasvatus on hiipunut, ja viljely on aiempaa ammattimaisempaa.

Viime viikolla joulun vietto päättyi loppiaiseen, mutta joulukuuset eivät ole ainoita viherkasveja, joita on koottu tuhottavaksi. Kaakkois-Suomen poliisi näet julkaisi kuvan peräkärrystä, joka oli lastattu takavarikoidulla kasvimateriaalilla.

Nopeasti vilkaistuna kyseessä saattaisi olla joulukuusikasa, mutta tarkempi tarkastelu paljastelee kyseessä olleen pieni vuori kannabiskasveja.

Poliisi kertoo kuvan julkaisun yhteydessä, että kasvien määrän johdosta poliisia ei juuri vakuuttaisi selitys omaan käyttöön kasvattamisesta. Se kertookin, että yhä useampi kannabisviljelmä on ammattimaisesti kasvatettu.

– Tämän peräkärryllisen niin sanottu katukauppahinta pyörii kymmenissä tuhansissa euroissa, poliisi arvioi.

Juttu jatkuu upotuksen jälkeen.

Kouvolan Sanomat kertoi, että kyseessä oli tapaus, jossa asumistarkoitukseen rakennetusta kiinteistöstä oli tehty kasvattamo.

"Kun poliisin tietoon tulee kyseisen kaltainen rikos, on sen toimittava"

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen Facebook-sivuilla julkaisu herätti laajaa keskustelua huumausainepolitiikasta ja kannabiksesta. Poliisi päätyi myös itse ottamaan osaa keskusteluun, muistuttaen, että kannabiksen käyttö ja viljely on Suomen lain perusteella rangaistavaa. Se kertoi myös kannabiksen käytön yleistyneen ja aiheuttaneen ongelmia jopa yläkoululaisten parissa.

– Kun poliisin tietoon tulee kyseisen kaltainen rikos, on sen toimittava. Oli sitten kyseessä pienimuotoinen kerrostalokasvattamo tai tämän postauksen kaltainen ns. ammattimaisesti toteutettu toiminta, poliisi kirjoitti.

– Havaintoja alueeltamme on, että myös järjestäytynyt rikollisuus on ottanut kasvatustoiminnan "valikoimiinsa". Ammattimaiseen kasvatustoimintaan ja saadun huumausaineen välittämiseen liittyy kaikki vakavan huumausainerikollisuuden lieveilmiöt. Se ei ole vaaratonta ja poliisin tehtävä on myös sitä torjua, se jatkoi.

Kannabiksen käytön ja viljelyn ympärille on Suomessakin muodostunut laillista liiketoimintaa.

2:00

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja