Mainos

Lisa-vauva katosi kehdostaan – äidiltä tunnustus kohtalokkaasta yöstä

Yhdysvalloissa Kansas Cityssä neljä vuotta sitten lokakuun 3. päivänä Deborah Bradley peitteli 10 kuukautta vanhan Lisa-vauvan kehtoon. Kun vauvan isä Jeremy Irwin saapui aikaisin seuraavana aamuna kotiin, havaitsi hän ulko-oven olevan lukitsematta, valojen päällä ja ikkunan peukaloidun. Lisa-vauvaa ei sen sijaan löytynyt enää mistään. 

Äiti Deborah kertoi alun perin nähneensä Lisan viimeisen kerran katoamispäivän iltana kello 22.30 laittaessaan tämän nukkumaan. Myöhemmin paljastui kuitenkin, että äiti oli valehdellut. Deborah tunnusti NBC:n haastattelussa laittaneensa Lisan nukkumaan jo kello 18.40. Hän kertoi myös olleensa katoamisiltana humalassa ja mahdollisesti sammuneensa.

Valehtelunsa syyksi äiti Deborah totesi sen , että pelkäsi tulevansa pidätetyksi ja että hän uskoi poliisin epäilevän häntä vauvansa tappamisesta.

Kun äidiltä kysyttiin, kuinka paljon tämä oli juonut, totesi tämä: ”Tarpeeksi ollakseni humalassa”. Deborah tyrmäsi kuitenkin kaikki puheet siitä, että olisi voinut vahingoittaa vauvaansa humalatilan takia.

– Ei, ei ja ei. Ja jos kuvittelisin, että sellainen mahdollisuus olisi, kertoisin sen. Ei, ei. Alkoholi ei muuta ihmistä niin paljon, että voisi tehdä jotain tuollaista.

Myös isä Jeremy torppasi mahdolliset epäilyt Deborahin suhteen.

– Ei. Siitä ei ole ollut epäilystäkään. Tiedän, kuka hän on. Tiedän, millainen äiti hän on.

Poliisi väitti kuitenkin alkuun Deborahin jääneen kiinni valheenpaljastustestissä, kertoo Fox News. Myöhemmin paljastui, että kyseessä oli ollut poliisin taktiikka, jolla he olivat yrittäneet painostaa Deborahia tunnustamaan syyllisyytensä. Äiti on kuitenkin vakuuttanut syyttömyyttään – ja vakuuttaa sitä yhä.

Epäiltiin hetken löytyneen Kreikasta

Lisa Irwinillä oli katoamishetkellä yllään purppuranpunaiset housut ja purppuranpunainen paita, jossa oli kissan kuvia. Hänen tuntomerkikseen mainittiin myös oikeassa reidessä oleva syntymämerkki.

Lisan katoamista seuranneina viikkoina järjestettiin mittavat etsinnät, johon otti osaa satoja paikallisia ja valtion viranomaisia. Lisaa etsittiin rotkoista, pelloilta, tyhjiltä tonteilta, hylätyistä rakennuksesta, syvästä kaivosta ja Missourijoesta. Tapausta tutkivat poliisit saivat noin 1500 vihjepuhelua Lisan katoamiseen liittyen. Tuntematon hyväntekijä lupasi 100 000 dollarin palkkion Lisan löytymiseen johtavasta vihjeestä.

Tästä huolimatta sen paremmin johtolankoja kuin epäiltyjäkään Lisan katoamiseen liittyen ei löytynyt. Pikku hiljaa tapauksen saama huomio alkoi hiipua.

Vuonna 2013 Lisa Irwinin katoaminen nousi kuitenkin uudelleen otsikoihin, kun Kreikasta löydettiin romanileiriltä pieni vaaleahiuksinen tyttö. Tapauksessa selvitettiin myös sitä, voisiko Mariana tunnettu tyttö olla Lisa Irwin. DNA-testeissä varmistui kuitenkin myöhemmin, että löydetty Maria-tyttö oli bulgarialaisen romanipariskunnan lapsi.

"Ei tarvita kuin yksi havainto"

Jeremy-isän ja Deborah-äidin tuska Lisan katoamisesta ei ole vuosien myötä helpottanut. Perhe, johon kuuluu lisäksi kaksi Lisaa vanhempaa poikaa sinnittelee kuitenkin eteenpäin.

– Tämä muuttuu vain koko ajan vaikeammaksi, Deborah kommentoi Kansas City -lehden haastattelussa.

– Yritämme parhaamme mukaan jatkaa elämää, huolehtia pojistamme ja odottaa hänen (Lisan) palaavan kotiin.

Katoamisen jälkeen perhe on juhlinut Lisan syntymäpäiviä joka vuosi kakkuineen ja lahjoineen päivineen. Tytön huone on säilytetty miltei muuttumattomana – paitsi että se on täyttynyt lahjoista.

– Hänen huoneensa on niin täynnä leluja, että siellä pystyy tuskin kävelemään, Deborah sanoi.

Vanhemmat pitävät Lisan katoamistapausta ahkerasti esillä perustamallaan nettisivulla. Tämän lisäksi Deborah ja Jeremy ylläpitävät Facebookissa Lisa Irwin-Footprints in the Sand -nimistä sivustoa, jota he käyttävät myös muistuttaakseen muistakin katoamistapauksista.

– Päämäärämme ei ole vain löytää Lisaa vaan auttaa myös muiden kadonneiden lasten vanhempia.

Lisan löytymiseen vanhemmat uskovat yhä ja muistuttavat, että jotkut kadonneet löytyvät vasta jopa 10 tai 20 vuoden jälkeen. Äiti Deborah muistutti myös, että lopulta tapauksen ratkeaminen voi olla hyvin pienestä kiinni.

–Jos näette jotain, soittakaa poliisille. Pitäkää silmänne auki. Ei tarvita kuin yksi havainto, että hänet saadaan takaisin kotiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.