Tutkijoilta läpimurto Transylvaniasta tehdyn pääkallolöydön kanssa - 33 000 vuotta sitten tapahtunut kuolema ratkesi: ”Selvä murha”

Tutkijat löysivät  115 000 vuotta vanhat ihmisen sormet 0:30
Video: Tutkijat löysivät 115 000 vanhat ihmisen sormet

Tutkijat ovat hyödyntäneet nykyaikaisen rikoslääketieteen oppeja ratkaistakseen yhden maailman vanhimmista murhamysteereistä.

Todistusaineistona jutussa on 33 000 vuotta sitten eläneen kivikautisen ihmisen kallo. Kallo oli löytynyt toisen maailmansodan aikaan Romanian Transylvaniassa sijaitsevasta luolasta. Aiheesta kertoo NewScientist sivuillaan.

Kallon oikealla puolella näkyy kaksi murtumaa, joiden synnystä tutkijat eivät olleet päässeet yksimielisyyteen.

Mysteerin ratkaisemiseen päätettiin soveltaa nykyaikaista rikoslääketieteellistä tutkintaa. Kalloa tutkittiin kerroskuvauksella, jolloin paljastui, että murtumien kohdalla ei ollut paranemisen jälkiä. Tutkijat saivat myös selvitettyä, että murtumat olivat syntyneet kyseisen henkilön kuoleman aikoihin.

Tutkinnan myötä alkoi paljastua, että kyseessä todellakin oli muinainen henkirikoksen uhri. Kallon murtumalinjat vastasivat jälkeä, joka syntyy, jos uhria lyödään pesäpallomailalla päähän. Murtumien muodosta saatiin jopa pääteltyä, että uhri oli katsonut murhaajaansa kohtisuoraan iskun aikoihin.

Jäljet viittasivat selvästi väkivaltaiseen kuolemaan. Kovista iskuista oli syntynyt pahoja vammoja uhrin aivoihin. Uhri oli menehtynyt pian iskujen seurauksena.

Kyseessä oli täten tutkijoiden mukaan selvä kivikautinen murha. Kallon murtumat eivät olleet syntyneet aikojen saatossa eivätkä myöskään tapaturmaisesti. 


Lue myös:

    Uusimmat