Mainos

Poliisi: Leena Pekkarinen surmattiin kuristamalla – epäillyt veivät ruumiin ensin kesämökille, myöhemmin ruumis haudattiin

Poliisin mukaan Riihimäellä marraskuussa kuollut Leena Pekkarinen surmattiin kuristamalla. Lopullinen kuolinsyy selviää oikeuslääketieteellisessä ruumiinavauksessa.

Pekkarinen ilmoitettiin kadonneeksi 13. marraskuuta, ja asiaa tutkittiin aluksi kadonneen etsintänä. Tutkinnan edetessä tuli kuitenkin ilmi seikkoja, joiden johdosta poliisi aloitti marraskuun lopussa henkirikostutkinnan.

Tutkinnassa selvisi, että Pekkarinen surmattiin Riihimäellä sijaitsevassa yksityisasunnossa 10. marraskuuta. Poliisi epäilee noin 30-vuotiasta miestä taposta. Hän on myöntänyt esitutkinnassa aiheuttaneensa Pekkarisen kuoleman.

Poliisin mukaan mies ja Pekkarinen tunsivat toisensa entuudestaan. He eivät ole sukua toisilleen eikä heillä ole suhdetta keskenään.

Tekoa edelsi heidän välillään puhjennut riita. Myös alkoholilla on osuutta asiaan.

– Alustavan tiedon mukaan Pekkarinen surmattiin käsin kuristamalla. Teossa ei käytetty mitään välineitä. Asunnossa oli muitakin surmahetkellä, mutta siitä ei ole vielä varmuutta näkikö joku teon, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Lalli Jylhä Hämeen poliisista kertoo.

Ruumista pidettiin kesämökillä

Teon jälkeen taposta epäilty ja kolme muuta miestä kuljettivat Pekkarisen ruumiin henkilöautolla yli 250 kilometrin päähän Keski-Suomeen.

Poliisin mukaan ruumis vietiin riihimäkeläisasunnosta muutama päivä henkirikoksen jälkeen. Ensin ruumis kuljetettiin yhden epäillyn käyttämälle kesämökille Keski-Suomeen, missä sitä pidettiin pari viikkoa.

– Epäillyt olivat osan tuosta ajasta kesämökillä itsekin, Jylhä kertoo.

Parin viikon jälkeen ruumis haudattiin Uuraisiin metsäautotien varteen.

Tämän vuoksi kaikkia neljää miestä epäillään hautarauhan rikkomisesta ja kahta heistä vielä rikoksentekijän suojelemisesta. Kolmatta miestä ei epäillä rikoksentekijän suojelemisesta, koska hän on taposta epäillyn lähisukulainen.

Haudattiin maahan metsäautotien varteen

Hyvinkään käräjäoikeus vangitsi kaikki neljä miestä todennäköisin syin taposta epäiltynä ennen joulua. Miehet ovat 30-60-vuotiaita.

Tällä hetkellä ainoastaan taposta epäilty on vangittu, kolme muuta miestä on vapautettu ja he odottavat oikeudenkäyntiä vapaalla.

Poliisi tutki tapausta ensin katoamisena. Melko pian poliisi käynnisti kuitenkin asiassa rikostutkinnan. Alkuvaiheessa henkirikostutkinta oli poliisin mukaan erityisen haastavaa, koska ruumista ei ollut löydetty.

Pekkarisen ruumis löytyi noin viikko ennen joulua Uuraisten maastoon piilotettuna.

Poliisi löysi ruumiin omien tutkimustensa ja kuulustelujen avulla.

– Ruumis oli haudattu ihan kunnolla ja se oli kaivettu maahan. Ruumiille ei ollut tehty mitään. Hautaamisen tarkoitus oli selvitä rikosoikeudellisesta vastuusta, Jylhä kertoo.

Pekkarisen taposta oli esitutkinnan alkuvaiheessa vangittuna riihimäkeläinen mies, joka vapautettiin viikon vangitsemisen jälkeen. Ilta-Sanomien mukaan epäilty oli Pekkarisen mies.

Tutkinnanjohtajan mukaan miestä ei enää epäillä mistään rikoksesta.

– Kukaan näistä neljästä epäillystä ei ollut parisuhteessa Pekkarisen kanssa, Jylhä toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.