Kuollut mies löydettiin pihalta Keravalla: Lautumat huijasivat poliisia ja peittivät kuristusjäljet – murhaepäily nyt syyteharkinnassa

1:41
MTV Uutiset Live oli paikalla oikeudessa, kun murhasta epäiltyä naista vangittiin. Katso lähetys yltä.

Keravalla syyskuussa tapahtunut henkirikos on siirtynyt syyteharkintaan. Tutkinnan alkuvaiheessa uhrin luultiin kuolleen luonnollisesti. Pian selvisikin, että mies kuristettiin hengiltä.

Vainaja löydettiin Keravan Jaakkolassa sijaitsevan talon pihapiiristä syyskuun loppupuolella. Mies oli löydettäessä maannut ulkona useiden tuntien ajan.

Tämän takia kuolinsyy ei selvinnyt poliisille heti.

Aluksi luultiin, että mies olisi kohdannut luonnollisen kuoleman, koska ruumiissa ei ollut selkeitä ulkoisen väkivallan merkkejä.

Tarkemmissa tutkimuksissa kuitenkin paljastui, että mies oli joutunut henkirikoksen uhriksi. Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Tyynelä kertoo MTV Uutisille, että mies kuristettiin hengiltä.

Tyynelän mukaan kuristamisjälkiä ei tutkinnan alkuvaiheessa löydetty, sillä miehen vartaloon oli tullut henkirikoksen jälkeen lautumia. Mahdolliset ulkoiset vammat olivat jääneet iholle muodostuneiden mustelmantapaisten jälkien peittoon.

Epäillyt vangittiin syksyllä

Oikean kuolinsyyn valjettua poliisi alkoi epäillä henkirikoksesta pian nelikymppistä naista. Nainen vangittiin Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden päätöksellä 3. lokakuuta. Nainen passitetiin tutkintavankeuteen murhasta todennäköisin syin epäiltynä.

Myöhemmin lokakuussa poliisi otti kiinni noin nelikymppisen miehen, joka määrättiin myös tutkintavankeuteen murhasta todennäköisin syin epäiltynä. Hänet vangittiin 14. lokakuuta.

Poliisi ei ole kertonut henkirikoksen taustoista julkisuuteen kovinkaan tarkasti. Rikoskomisario Tyynelä on kommentoinut aiemmin yleisellä tasolla, että taustalta löytyy ihmissuhdeongelmia.

MTV Uutisten tietojen mukaan henkirikoksesta epäillyn naisen toiminimiyritys sijaitsee alueella, josta uhrin ruumis löydettiin. Naisella ei ole merkittävää rikostaustaa.

Murhasta epäillyllä miehellä puolestaan on kontollaan rikostuomioita. Miehen taustoista on uutisoinut aiemmin Iltalehti.

Henkirikosjutun esitutkinta on nyt saatu valmiiksi ja siirretty syyteharkintaan. Murhasta epäillyt mies ja nainen ovat edelleen vangittuina.

Asiassa on nostettava syyte 6. helmikuuta mennessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja