Mainos

Kadonnut Leena Pekkarinen tapettiin: Ruumista säilytettiin pari viikkoa mökillä, haudattiin lopulta metsätien varteen – Näin asiat etenivät

0:56

35-vuotiasta miestä syytetään Riihimäellä viime marraskuussa kuolleen Leena Pekkarisen, 57, taposta. Kerrostaloasunnossa tapahtuneen henkirikoksen jälkeen naisen ruumis kuljetettiin kesämökille Keski-Suomeen ja lopulta haudattiin metsätien varteen.

Katso oheiselta videolta poliisin esitutkintamateriaalia Leena Pekkarisen taposta.

Syyttäjän mukaan mies löi Pekkarista päähän, jonka seurauksena nainen kaatui ja menetti mahdollisesti tajuntansa.

Tämän jälkeen tunnekuohun vallassa ja humalassa ollut mies on mennyt naisen päälle ja kuristanut tätä voimakkaasti. Myös uhriksi joutunut nainen oli humalassa.

Mies on syyttäjän mukaan lopettanut kuristamisen vasta, kun on havainnut naisen olevan eloton ja tunnusteltuaan hänen pulssiaan kaulalta.

Kuristamisen jälkeen herätti muut

Kuristettuaan naisen mies oli herättänyt kaksi muuta asunnossa ollutta miestä. Miehet näkivät Pekkarisen ruumiin lattialla. Ruumiin päälle laitettiin petauspatja, jonka jälkeen miehet poistuivat asunnosta.

Myöhemmin 35-vuotias mies palasi yksin asunnolle, riisui mattoveitsellä uhrin vaatteet ja kääri tämän petauspatjan sisään. Petauspatjan sisälle käärityn ruumiin oli nähnyt myös neljäs mies.

Seuraavana iltana petauspatjaan kätketty ruumis kannettiin farmarimallisen Opel Astran peräkonttiin. Tämä auton miehet olivat lainanneen tuttavaltaan.

Ruumis piilotettiin kesämökin ulkovarastoon

Miehet ajoivat yhden seurueen jäsenen vuokraamalle kesämökille usean sadan kilometrin päähän Viitasaarelle Keski-Suomeen. Mökillä ruumis siirrettiin ulkovaraston lattialle, josta se nostettiin varaston vintille.

Pari viikkoa myöhemmin neljän miehen seurue palasi Viitasaaren-mökille. He etsivät alueelta paikkaa, jonne ruumiin olisi voinut haudata.

Paikaksi valikoitui lopulta syrjäisen metsätien kääntöpaikan läheinen metsä Uuraisilla. Tuolloin paikalle kaivettiin kuoppa. Naisen ruumis haudattiin valikoituun paikkaan pari päivää myöhemmin.

Tutkittiin aluksi katoamisena

Pekkarisen tapausta tutkittiin aluksi katoamisena, mutta tutkinnan myötä tuli ilmi seikkoja, jotka viittasivat henkirikokseen.

Melko pian poliisi käynnisti kuitenkin asiassa rikostutkinnan. Alkuvaiheessa henkirikostutkinta oli poliisin mukaan erityisen haastavaa, koska ruumista ei ollut löydetty.

Pekkarisen ruumis löytyi noin viikko ennen joulua Uuraisten maastoon piilotettuna.

Poliisi löysi ruumiin omien tutkimustensa ja kuulustelujen avulla.

– Ruumis oli haudattu ihan kunnolla ja se oli kaivettu maahan. Ruumiille ei ollut tehty mitään. Hautaamisen tarkoitus oli selvitä rikosoikeudellisesta vastuusta, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Lalli Jylhä kertoi MTV Uutisille tammikuun alussa.

Jälkiä peiteltiin polttamalla vaatteita 

Pekkarisen taposta oli esitutkinnan alkuvaiheessa vangittuna riihimäkeläinen mies, joka vapautettiin viikon vangitsemisen jälkeen. Ilta-Sanomien mukaan epäilty oli Pekkarisen mies. Mies ei ole syytettyjen joukossa.

Juttua käsitellään Hyvinkään käräjäoikeudessa. 35-vuotiaalle miehelle vaaditaan 9-10 vuoden pituista tuomiota taposta.

Kaikille neljälle miehelle vaaditaan tuomiota hautarauhan rikkomisesta ja tämän lisäksi kahdelle muulle miehelle vaaditaan tuomiota rikoksentekijän suojelemisesta, koska he olivat muun muassa polttaneet uhrin vaatteita ja petauspatjan nuotiossa.

Käräjäoikeus antaa jutussa tuomion ensi viikolla.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja