Poliisi laati huoneentaulun: Näillä kysymyksillä estät nettihuijauksen

Netissä tapahtuvat huijaukset lisääntyvät niin huimaa vauhtia, että poliisi on julkaissut huoneentaulun suomalaisten avuksi. 

TÄSTÄ KYSE:

Keskusrikospoliisi on mukana syksyn harmaan talouden vastaisessa tiedotuskampanjassa, jonka yhtenä teemana ovat netissä tapahtuvat huijaukset.

KRP:n tavoitteena on, että ohjeiden avulla voi selvittää, onko joutumassa tai onko joku läheinen joutumassa nettihuijauksen kohteeksi. Ohjeiden tarkoituksena on lisätä tietoisuutta nettihuijauksista ja siten estää niitä ennalta.

Harmaan talouden vastaisessa Välistävetäjä vaanii verkossa -kampanjassa on poliisin lisäksi mukana useita toimijoita, kuten Tulli ja rakennusala.

– Oletko joskus saanut netissä niin hyvän tarjouksen ja sinusta tuntuu, että se ei voi olla totta. Todennäköisesti se ei ole, vaan kyse on nettihuijauksesta, tiivistää poliisi ohjeet tiedotteessaan.

Keskusrikospoliisi arvioi, että kaikista petosrikoksista jo yli puolet tehdään netissä. Viime vuonna poliisin tietoon tuli 9 400 netissä tehtyä petosta, vakuutuspetosta tai maksuvälinepetosta.

Tämän vuoden aikana nettipetoksia on tullut poliisin tietoon jo noin 8 000.

Poliisi on kerännyt yhteen kysymyksiä, joita jokaisen kannattaa kysyä itseltään, jos on pienikin epäilys, että kyseessä saattaa olla nettihuijaus.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja