Poliisi kiistää hukuttaneensa naisystävänsä: "Yritti pelastaa vedestä"

Syyttäjä vaatii naisystävänsä hukuttamisesta syytetylle helsinkiläispoliisille vankeusrangaistusta taposta. Oikeudenkäynti alkoi tänään Etelä-Savon käräjäoikeudessa.

Poliisimiestä syytetään parikymmentä vuotta vanhemman naisen hukuttamisesta Etelä-Savon Rantasalmella sijainneen mökin rantaan 11. heinäkuuta 2010. Tapausta luultiin viikkojen ajan itsemurhaksi, kunnes poliisi sai kuulla uhrin pelänneen miestään pitkään.

49-vuotias vanhempi konstaapeli kiistää rikoksen ja vaatii syytteiden hylkäämistä.

- Tosiasiassa päämieheni on pyrkinyt pelastamaan uhrin kaikin käytettävissä olevin keinoin. Hän on pyytänyt ambulanssiväen paikalle, hän on vastustanut sairaalassa ensiavun lopettamista, puolustusasianajaja Heikki Salo perusteli oikeudessa.

Puolustus: Nainen hukuttautui itse

Puolustuksen mukaan syyttäjällä ei ole osoittaa mitään motiivia teolle. Kyseessä oli puolustuksen mukaan tahallinen hukuttautuminen. Uhri oli tapahtumahetkellä humalassa. Hukkumispaikalla oli vettä muutama kymmenen senttiä.

- Syytetyllä ei ole ollut mitään myötävaikutusta tähän tekoon. Hän on päinvastoin pyrkinyt pelastamaan uhrin.

Pariskunta asui eri osoitteissa samassa naapurustossa Helsingissä, eikä avoparina kuten julkisuudessa on esitetty.

Poliisimiestä syytetään myös ampuma-aserikoksesta. Hän säilytti syyttäjän mukaan pistooliaan vaatehuoneen hyllyllä, josta kuka tahansa olisi sen voinut löytää. Lipas oli irrotettu pistoolista.

Oikeudenkäynti jatkuu Mikkelissä useiden päivien ajan. Vanhempi konstaapeli on ollut vangittuna loppukesästä saakka.

Lue myös:

    Uusimmat