Mainos

Todistaja: Poliisin naisystävä pelkäsi henkensä puolesta

Etelä-Savon käräjäoikeudessa alkoi tänään poikkeuksellisen henkirikosjutun käsittely.

49-vuotiasta vanhempaa konstaapelia syytetään parikymmentä vuotta vanhemman naisystävänsä hukuttamisesta. Helsinkiläispoliisi kiistää rikoksen.

Noin 70-vuotias nainen hukkui Rantasalmella sijainneen mökin läheisellä uimarannalla 11. heinäkuuta 2010, kun pariskunta oli viettämässä helteistä viikonloppua mökillä.

Rikosepäily tuli ilmi noin kuukausi itse tapahtuman jälkeen. Poliisiin otti yhteyttä mies, joka oli nähnyt lehdessä uhrin kuolinilmoituksen. Hän kertoi poliisille naisen olleen häneen yhteydessä kevään ja kesän aikana. Hän oli kertonut pelkonsa miesystäväänsä kohtaan ja pelännyt jotain tapahtuvan.

Nainen oli toivonut miehen ottavan yhteyttä poliisiin, jos hänelle sattuisi jotain. Yhteydenoton perusteella poliisi alkoi tutkia, onko väitteessä perää.

Oikeudessa kuultava todistaja on ammatiltaan poliisi ja häntä tullaan kuulemaan oikeudessa myöhemmin.

Kertomukset ristiriitaisia

Selvisi, että syytetty oli kertonut puolisonsa kuolemasta useita eri versioita.

Joillekin hän oli kertonut löytäneensä vaimonsa vedestä, toisille hän nähneensä vaimon hörpänneen vettä ja yrittäneensä siten hukuttautua. Joissain kertomuksissa taas vaimo oli huhuillut syytettyä.

- Hän on joka vaiheessa toitottanut, että kyseessä oli itsemurha, hänen vaimonsa tahallaan meni ja teki itsemurhan. Jälkeenpäin sille ei ole löytynyt mitään perusteita. Miksi täysin terve nainen olisi kävellyt polvenkorkuiseen veteen ja tahallaan yrittänyt tappaa itsensä siinä? kihlakunnansyyttäjä Pia Mäenpää kysyi oikeudessa.

Ruumiinavauksessa saatujen tietojen mukaan nainen ei kuollut sairauskohtaukseen, eikä hänessä ollut merkkejä ulkoisesta väkivallasta. Kun rikosepäilyt tulivat ilmi, ruumis oli ehditty jo tuhkata.

Mökillä nautittiin alkoholia

Pariskunta oli ollut yhdessä noin kymmenen vuotta. Eri osoitteessa kirjoilla ollut pari ei ollut naimisissa, eikä heillä ollut yhteisiä lapsia. Sormus oli naiselle ostettu, mutta avioon astuminen ei ollut parin suunnitelmissa.

Naisen kuolemaa edeltäneenä iltana pari oli viettänyt aikaa Mikkelin raveissa. Päivä oli ollut helteinen, ja Rantasalmen mökille saapumisen jälkeen oli nautittu alkoholia.

Illan viiletessä hieman nainen oli lähtenyt kävelemään kohti mökin läheistä uimarantaa. Mies oli lähtenyt perässä. Vahvassa humalassa ollut nainen oli kaatunut matkalla, mutta jatkanut silti kävelyään rannalle.

Syyttäjä: Mies menetti malttinsa

Tästä eteenpäin syyttäjän ja syytetyn näkemykset tapahtumien kulusta eroavat toisistaan.

- Käsitykseni mukaan pariskunnan välillä on ollut suullista kanssakäymistä. Syytetty on menettänyt malttinsa ja hukuttanut puolisonsa, syyttäjä arvioi tapahtumien kulkua.

Tarkkaa tietoa epäillyn henkirikoksen tapahtumista ei syyttäjällä ole, sillä teolla ei ole silminnäkijöitä. Syytetty soitti hätänumeroon kello 22.10 ja kertoi vaimonsa löytyneen elottomana vedessä.

Myöhemmin naisen vaatteet löytyivät siististi viikattuina mökin läheiseltä uimarannalta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.