Poliisi kiinnostui joukkorahoituksella tehdystä kirjasta

Poliisihallitus on pyytänyt lausunnon joukkorahoituksella rahoitetun ruotsin oppikirjan tekijöiltä. Poliisihallitus haluaa tietää, onko kyseessä rahankeräyslaissa tarkoitettu rahankeräys, joka on kielletty yksityishenkilöiltä.

Senjaopettaa.fi-nettisivustolla ja Facebookissa kerättiin sekä materiaalia että rahoittajia oppikirjan julkaisua varten. Ihmiset antoivat projektiin rahaa amerikkalaisen Kickstarter-palvelun kautta. Kyseessä on Suomen ensimmäinen joukkorahoituksella syntyvä kirja.

Projektin vetäjän Senja Larsenin käsityksen mukaan lausuntopyyntö perustuu siihen, että sivustolla käytettiin muun muassa sanoja "tuki" ja "lahjoitus", joista ei tosiasiassa ollut kyse.

– Jos olemme yhteisöllisyyden vallassa osuneet tulkinnanvaraiselle alueelle, niin peruutamme kampanjan ja palautamme rahat. Se on mahdollista Kickstarterissa, Larsen korostaa.

Tekijöiden mukaan sivustolla tarjottiin kirjan ennakkotilauksia tai siihen liittyviä tuotteita eikä pyydetty vastikkeettomia lahjoituksia. Tekijät lupaavat lähettää tuotteet ennakkotilauksen tehneille, oli viranomaisten päätös mikä tahansa.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat