Mainos

Poliisi: Kiihtelysvaaran palossa käytetty mahdollisesti nesteitä – vahvistaa epäilyjä rikoksesta

1:03

Joensuun Kiihtelysvaaran kirkkopalon tutkinnassa on käynyt ilmi, että sytyttämisessä on mahdollisesti käytetty palavia nesteitä, kertoo Itä-Suomen poliisi. Löytö vahvistaa epäilyjä, että paloon liittyy rikos. Tekoon liittyen ei ole toistaiseksi tehty kiinniottoja.

Tapahtumapaikkatutkinnassa on käytetty kahta poliisin palokoiraa, jotka ovat tehneet ilmaisuja kirkon raunioissa. Poliisin mukaan ilmaisut viittaavat siihen, että kirkon sytyttämisessä on mahdollisesti käytetty palavia nesteitä. Koirien ilmaisemisista kohdista otetaan näytteitä, jotka lähetetään seuraavaksi laboratorioon tutkittavaksi.

Mahdollisista palavista nesteistä ei pysty päättelemään enempää ennen laboratoriotutkimuksia, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Wetterstrand STT:lle.

Wetterstrand ei kerro, mistä kohtaa kirkkoa koirat olivat ilmaisuja tehneet tai missä mahdollisia palavia nesteitä on käytetty.

– Se on tietoa, joka tällä hetkellä on vain epäillyn tai epäiltyjen tiedossa. Sitä ei voi kertoa julkisuuteen, Wetterstrand sanoo STT:lle.

Palopaikalla olivat aamupäivällä sekä poliisin tekninen rikostutkinta että pelastuslaitoksen palonsyyntutkija. Tekninen tutkinta kestää Wetterstrandin mukaan ainakin tämän päivän.

Poliisi pyytää edelleen havaintoja

Poliisi on käynnistänyt esitutkinnan kirkon palosta ja paloa tutkitaan törkeänä vahingontekona. Rikosepäily perustuu siihen, että ensimmäisenä paikalle tulleet olivat havainneet palon kirkon koilliskulman ulkoseinässä. Ensimmäisenä paikalle tulleet henkilöt on jo puhutettu.

Poliisille ei ole tullut eilisen jälkeen lisää silminnäkijähavaintoja palosta. Sen sijaan poliisille on ilmoitettu vihjeitä siitä, kuka voisi mahdollisesti olla teon takana. Vihjeitä tarkistetaan parhaillaan.

Wetterstrandin mukaan vihjeitä on tullut useita. Poliisin tiedotteessa niitä kuvaillaan "lähinnä arvailuiksi".

Poliisi pyytää edelleen havaintoja Kiihtelysvaaran kirkon läheisyydestä sunnuntain aamuyöltä puolenyön ja aamu viiden väliseltä ajanjaksolta. Poliisia kiinnostavat erityisesti havainnot kirkon alueella kyseisenä aikana liikkuneista ihmisistä ja autoista.

Havainnot ja vihjeet voi ilmoittaa sähköpostiosoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai asiaa tutkivan poliisin numeroon 0295456461.

Kiihtelysvaaran vuonna 1770 valmistunut puukirkko tuhoutui sunnuntaiaamun tulipalossa täysin. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja