Mainos

Poliisi: Kiihtelysvaaran kirkkopalo todennäköisimmin tahallaan sytytetty – pyytää havaintoja yöllisistä kulkijoista

1:03

Poliisi on käynnistänyt esitutkinnan Kiihtelysvaaran kirkon palosta. Tällä hetkellä rikoksen mahdollisuus näyttää todennäköisimmältä syttymissyyltä ja sen vuoksi asiaa tutkitaan törkeänä vahingontekona, poliisi kertoo.

Rikosepäily perustuu siihen, että ensimmäisenä paikalle tulleet ovat havainneet palon kirkon ulkoseinässä. Alustavien tietojen mukaan kirkon sisällä oli ollut savua mutta ei liekkejä.

Sitäkään ei ole vielä voitu sulkea pois, että palo olisi voinut saada alkunsa myös sähköpääkeskuksesta. Sähköpääkeskus on kirkon sisällä.

–  Hälytyksestä on vasta hieman yli viisi tuntia aikaa. Vielä emme ole voineet sulkea pois kaikkia mahdollisuuksia, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Wetterstrand STT:lle.

Wetterstrandin mukaan poliisilla ei ole vielä tietoa mahdollisesta tekijästä. Parhaillaan kuulustellaan ensimmäisiä paikalle tulleita silminnäkijöitä.

Poliisi pyytää havaintoja Kiihtelysvaaran kirkon läheisyydessä ja alueella liikkuneista ihmisistä ja ajoneuvoista keskiyön ja kello 5:n väliseltä ajalta. Havainnot ja vihjeet voi ilmoittaa sähköpostiosoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 029 54 56 461.

Poliisi on eristänyt kirkon alueen, ja ulkopuolisilta on pääsy kielletty tapahtumapaikalle.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja