Poliisi epäilee yhtä henkilöä kolmesta murhan yrityksestä: Äiti ja kaksi pientä lasta pelastuivat palavasta omakotitalosta Malmilla

Poliisi tutkii kolmea murhan yritystä Malmilla 3:12
MTV Uutiset Live vieraili palopaikalla – näin pahasti talo vaurioitui. Katso raportti paikan päältä.

Poliisi tutkii Helsingin Ylä-Malmilla tapahtuneen omakotitalon paloa tuhotyönä ja kolmena murhan yrityksenä. MTV Uutisten tietojen mukaan tuleen sytytetyssä talossa oli sisällä äiti ja kaksi pientä lasta. Poliisi epäilee, että epäilty yritti murhata heidät.

Hätäkeskus sai hälytyksen Malmilla sijaitsevalle rauhalliselle omakotitaloalueelle maanantaiyönä hieman yhden jälkeen. Kaksikerroksinen puinen omakotitalo oli ilmiliekeissä, kun pelastuslaitoksen yksiköt saapuivat paikalle.

Pieni omakotitalo sijaitsee kapean kujan perällä ja aivan sen vieressä on useita muita taloja. Tulipalo ei kaikeksi onneksi levinnyt muihin taloihin.

Talossa sisällä olleet äiti ja kaksi pientä lasta pääsivät pelastautumaan itse ulos. He eivät saaneet fyysisiä vammoja.

– Käsittääkseni he ovat hyvässä kunnossa, vaikka rikosnimike on tämä. Tässä on todella vakavista rikoksista kyse. Näihin epäilyksiin on vahvat perusteet, tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Ritva Elomaa Helsingin poliisista kertoo.

Epäilty otettiin nopeasti kiinni

Poliisi otti jo saman yön aikana kiinni epäillyn tekijän. Toistaiseksi tutkinnanjohtaja ei kerro, onko epäilty mies vai nainen ja minkä ikäinen hän on.

– Kuulustelut ovat vasta aivan alkuvaiheessa emmekä voi kertoa asiasta tällä hetkellä enempää. Tekninen paikkatutkinta saatiin eilen tehtyä, mutta palon syttymispaikkaa tai -tapaa ei voi vielä kommentoida. Selvitykset jatkuvat nyt eri tutkimuksilla, Elomaa sanoo.

Omakotitalo vaurioitui rajussa tulipalossa erittäin pahasti.

– Vahingot ovat todella merkittävät. Talo ei tule enää asumiskelpoiseksi, niin pahasti se vaurioitui, Elomaa sanoo.

Poliisi ei ole vielä vaatinut epäiltyä vangittavaksi.


Juttua muokattu 18.5.2022 klo 8.50 poistamalla kappale, jossa oli taustatietoja perheestä. 

Lue myös:

    Uusimmat