Mainos

Poliisi kielsi kauhutalon Imatran valtionhotellissa – "Tapahtuma on liian vaarallinen"

Kaakkois-Suomen poliisi on kieltänyt Resteliä järjestämästä elämyksellisen kauhushown Imatran valtionhotellissa. Poliisin mukaan tapahtuma on liian vaarallinen. Helsingissä lupa esityksiin saatiin.

Viihteeltä ja viihtymiseltä vaaditaan ravintoloissakin entistä enemmän.

– Elämyksellisyys on, mitä nyt haetaan. Enää ei riitä, että humppabändi tuodaan keikalle, luonnehtii Restelin viihdepäällikkö Lauri Domnick.

Restel haluaa uudistaa ravintolaviihdettä, siksi Halloween-teemainen aikuisten kauhutaloelämys päätettiin tilata ravintolaketjun kahteen ravintolaan. Tapahtuman tuominen helsinkiläisravintolaan sai luvan poliisilta, mutta Kaakkois-Suomen poliisi on tulkinnut lakia toisin ja kieltänyt tapahtuman järjestämisen.

– Päätös perustuu kokoontumislain 15. pykälään, jonka mukaan tapahtuma ei saa vaarantaa osallistujansa terveyttä, sanoo ylikomisario Seppo Immonen.

Lisäksi luvan epäämiseen vaikutti pelastuslain ensimmäinen pykälä, jossa on muunmuassa kohta "eikä horjuteta tarpeettomasti psyykkistä tasapainoa". Poliisin mukaan tapahtuma olisi voinut näin tehdä. Myös poliisilaissa on perusteita luvan epäämiselle.

– Olimme mielestämme valmistautuneet hyvin, ja tarkastaneet kaiken huolellisesti etukäteen, mutta tämä on poliisin ratkaisu, toteaa Restelin markkinointijohtaja Kati Litmanen.

– Harmittaa kyllä, hän myöntää.

Rahat saa takaisin

Imatralla ilman kauhukokemusta jääville on tarjottu mahdollisuutta hankkia kokemus Helsingissä.

– Räätälöimme heille majoituspaketin tätä varten. Jos ei kuitenkaan Helsinkiin pääse tai tahdo lähteä, niin saa rahansa takaisin, kertoo Litmanen.

Käytännössä tapahtumaan järjestää Dusk Till Dawn Productions Oy, joka on järjestänyt vastaavia tapahtumia aiemmin Helsingissä. Kaikki on sujunut hyvin, ja liput tapahtumiin ovat käyneet kaupaksi.

– Poliisin ja pelastuslaitoksen kanssa yhteistyö on sujunut. Pelastus- ja turvallisuussuunnitelmat on tehty huolella ja viranomaiset ovat ne hyväksyneet, kertoo vastaava tuottaja Janne Haonperä Dusk Till Dawn Productionsista.

Kaakkois-Suomen poliisin ratkaisu evätä lupa yllätti Haonperän.

– Kyllä tätä rankasti ihmettelen, sanoo Haonperä.

Osallistava kokemus

Tavanomaisissa näytöksissä esiintyjät esiintyvät ja katsojat katsovat. Haonperän edustama yritys on muuttanut tämän perusasetelman.

– Katsoja ei vain katso, vaan hänestä tulee tapahtumien keskellä oleva kokija, kuvailee vastaava tuottaja Haonperä.

Tähän asti yritys on tuottanut jännitykseen ja suoranaiseen kauhuun perustuvia elämyksiä, mutta suunnitteilla on muitakin osallistavia esityksiä.

– Kauhu ei ole välttämätön elementti, vaan osallistaminen, kuvailee Haonperä.

Yrityksen tuottamat osallistavat aikuisten kauhutaloelämykset ovat sujuneet hyvin. Vuosi sitten Helsingissä Vuosaaressa toteutetussa tapahtumassa kuusi ihmistä keskeytti kokemuksen.

– Syinä oli lähinnä pimeän pelko tai ahtaanpaikan pelko. Turvasanalla keskeyttäjä pääsi nopeasti pois tilanteesta ja hänen kanssaan keskusteltiin, ettei viihteeksi tarkoitetusta kokemuksesta jää paha olo, kertoo Haonperä.

Tapahtuman tuottavan yrityksen ohjeet yleisölle neuvovat olemaan pukeutumatta parhaisiin. Samoin sanotaan, ettei show’hun voi turvallisuussyistä tulla humalassa. Ohjeista voi päätellä, että asiakas todella osallistuu tapahtumiin eikä vain katsele esitystä.

Imatralle oli lähdössä noin 35 hengen tiimi toteuttamaan kauhutaloa, mutta nyt tapahtuma on peruttu Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen päätöksellä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.