Mainos

Poliisi kertoo: Tällainen oli suomalaisten joulu – havaittavissa muutos aiempaan

Joulu sujui enimmäkseen rauhallisesti, kerrotaan poliisilaitoksilta eri puolilta maata. Pitkät pyhät näkyivät poliisin mukaan kuitenkin esimerkiksi alkoholiin liittyvien tehtävien määrässä.

– Jouluaaton ja joulupäivän välinen yö oli poikkeuksellisen hiljainen, mutta joulumieli ei ole pidemmälle jatkunut, kertoo vanhempi konstaapeli Juha Karjalainen Oulun poliisilaitokselta.

Karjalaisen mukaan Oulun poliisi selvitti pahoinpitelyitä ja perheväkivaltatapauksia.

– Ei onneksi mitään henkeä ja terveyttä vakavasti uhanneita tilanteita.

Karjalainen arvioi, että rattijuoppoja oli tavallista vähemmän liikkeellä. Itä-Suomen poliisi arvioi, että joulu sujui enimmäkseen edellisten joulujen tavoin.

– Tosin vuosi vuodelta enemmän ihmiset tuntuvat viettävän aikaa ravintoloissa ja baareissa. Pääsääntöisesti oli rauhallista, sanoo komisario Ilpo Kortelainen Itä-Suomen poliisista.

– Jonkin verran kriisiytyneitä ihmisiä, jotka näkyvät pyhien aikaan oireilevan itsetuhoisesti, mikä ei ole ihan jokapäiväistä.

Kortelaisen mukaan tapauksiin liittyi esimerkiksi mielenterveysongelmia sekä kriisitilanteita perhepiirissä.

"Tilanteiden rauhoittelua ja hiljentämistä"

Ylikonstaapeli Mika Koskinen Sisä-Suomen poliisista sanoo, että tehtäviltään joulunaika vastasi tavallista viikonloppua. Tehtävämäärä taas oli Koskisen mukaan tavallista vähäisempi.

– Pikkuisen rauhallisempaa oli, arvioisin. Tampereen keskustassa oli melko paljon päihtyneitä ihmisiä ja aggressiivista käytöstä jouluaaton ja -päivän sekä joulupäivän ja tapaninpäivän välisinä öinä, Koskinen lisää.

Pääkaupunkiseudun poliisilaitoksilta Itä-Uudeltamaalta ja Helsingistä kerrotaan, että joulu sujui rauhallisesti.

Vanhempi konstaapeli Pekka Viuhkola Itä-Uudenmaan poliisista sanoo, että poliisilla oli jouluna tehtäviä liikenteessä ja kodeissa. Öisin teiden liukkaus aiheutti Viuhkolan mukaan suistumisia.

– Kotikeikat johtuivat esimerkiksi viinasta. Tilanteiden rauhoittelua ja hiljentämistä ja joitakin perheväkivaltatapauksia.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.