Mainos

Poliisi kartoittaa huumeiden käyttöä Vuosaaressa

Poliisi on kartoittamassa erityisesti Vuosaareen alueen huumausaineiden käyttöä. Taustalla on kuolemantapaus, jossa nuori oli kuollut huumeiden ja alkoholin yhteisvaikutuksesta syntyneeseen myrkytykseen.

Poliisi haluaa nyt selvittää, onko kyseessä laajempi ongelma Vuosaaren alueella. Poliisia kiinnostaa etenkin yläkoulu- ja lukioikäisten nuorten puuhat ja se kuka huumeita levittää. Komisario Jari Taponen toteaa MTV3 Uutisille, että kartoituksessa ei ole toistaiseksi ilmennyt mitään hälyttävää tai huumeiden käytön lisääntymiseen viittaavaa.

- Poliisille on selkiytynyt kuva siitä, että kyseisen nuoren kuolema oli yksittäistapaus. Vuosaari ei mitenkään poikkea muista alueista nuorten päihteidenkäytön osalta.

Kartoituksen mukaan kannabis on ollut nuorten keskuudessa melko yleinen huumausaine. Tämän lisäksi on ollut liikkeellä sieni-itiöitä, joista on kasvatettu huumausaineena käytettäviä sieniä.

- Vaikuttavana aineena näissä on psilosiini, joka vaikuttaa kehossa aineenvaihdunnan kautta samaan tapaan kuin LSD-huume. Tämä on sillä tavalla arvaamaton aine, että sen hallusinogeeniset vaikutukset voivat tulla hyvinkin paljon käytön jälkeen, kertoo Taponen.

Taponen kertoo, että tämän hetken tietojen mukaan itiöitä on tilattu suomeen ulkomailta.

Huumekartoitus jatkuu edelleen. Poliisi tekee kartoituksessaan yhteistyötä mm. Vuosaaren alueen nuorten, koulujen ja sosiaaliviranomaisten kanssa.

- Kun voidaan sanoa, että jokainen kivi on käännetty niin sitten voimme olla varmoja siitä, että pitäisikö meidän olla edemmän huolissamme vai ei, kiteyttää Taponen.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja