Mainos

Poliisi: Kahdessa Siwa-ryöstössä sama tekijä

Yhden ja saman henkilön epäillään olevan kahden Helsingissä tapahtuneen Siwa-ryöstön takana. Viime viikolla myöhään torstai-iltana naamioitunut ryöstäjä iski Mechelininkadun ja perjantai-iltana Roihuvuoren Siwaan. Poliisi ei ole vielä saanut tekijää kiinni.

– Meidän tiedossa on, että tekijä on sama, se on selkeä. On vain ajan kysymys, koska asiaa selviää, kertoo rikosylikomisario Juha Rautaheimo Helsingin poliisilaitokselta.

Tekijä uhkasi myyjää aseella molemmissa myymälöissä.

– Todennäköisesti kyseessä on ollut leikkiase, Rautaheimo kertoo.

Vaikka ryöstäjien saaliit lähikaupoista ovat yleensä pieniä, väkivallalla tai aseella uhkaaminen on poliisin mukaan vakava asia. Ryöstöstä voidaan tuomita vankeutta jopa kuusi vuotta.

– Tekijälle seuraamukset näkyvät heti. Teemme vangitsemisvaatimuksen ja henkilö menee yleensä vangittuna käräjille, jotka saattavat olla vasta parin kuukauden päästä, Rautaheimo sanoo.

Poliisin mukaan ryöstöihin syyllistyneillä on usein rikostaustaa. Siksi poliisi selvittää ryöstöjä usein tekijäkeskeisesti.

– Tekijä on usein huumeiden tai pillereiden vaikutuksen alaisena, Rautaheimo toteaa.

Kolmas viime viikolla Helsingissä ryöstönä kirjattu rikos tapahtui Franzeninkadulla perjantaina. Tekijöitä oli tuolloin kaksi.

Rautaheimon mukaan näyttää siltä, että kyseessä olisi ryöstön sijaan varkaus, joka johti selvittelyyn henkilökunnan kanssa. Tekijät ovat yhä karkuteillä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.