Poliisi julkaisi videon ammattilaisesta liikenteessä – ensimmäisestä tempusta napsahti 12 päiväsakkoa, mutta miksi toinen painettiin villaisella?

Ensin päin punaisia, sitten parkkiin jalkakäytävälle – tästä tuli 12 päiväsakkoa 0:40
Tämän jakeluauton kuljettaja ei saanut poliisilta kehuja, vaan 12 päiväsakkoa. Ylikomisario Dennis Pastersteinin mukaan Helsingin keskustan jakeluliikenteestä tulee säännöllisesti palautetta.

Tarkkaamattomuus tuli jakeluauton kuljettajalle kalliiksi Helsingin keskustassa.

Ylikomisario Dennis Pasterstein Helsingin poliisista jakoi Twitter-tilillään torstaina videon ammattikuljettajasta, jonka toiminta Rautatientorilla jätti rutkasti toivomisen varaa. Artikkelin yläpuolella oleva video tallentui poliisiauton kameraan keskiviikkona aamupäivällä.

– Keskustan jakeluliikenteestä tulee säännöllisesti palautetta, Pasterstein toteaa.

Poliisin videolla näkyy, kuinka kuorma-autonkuljettaja kääntyy Mikonkadulta vasemmalle Vilhonkadulle. Vaikka itse teko ei videolla näykään, kertoo Pasterstein kuljettajan ajaneen päin Itäisen Teatterikujan risteyksessä palaneita punaisia valoja.

– Poliisipartio on nähnyt tilanteen ikkunasta, selvä tapaus, ylikomisario twiittasi kommenttiketjussa.

Partio näytti kuljettajalle pysähtymismerkkiä, mutta tämän toiminta ei senkään jälkeen kehuja kerännyt. Kuljettaja nimittäin päätti pysäyttää ison autonsa Rautatientorin lukuisten bussipysäkkien sijaan suoraan jalkakäytävälle.

Pasterstein kertoo Twitterissä, että kuljettajalle määrättiin liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 12 päiväsakkoa. Poliisin sakkolaskurin mukaan tämä tekee esimerkiksi 2 500 euron nettotuloilla vajaat 450 euroa.

Jalkakäytävälle ajamisesta lisäseuraamuksia ei Pastersteinin mukaan tullut. Asiaa ihmeteltiin myös Twitterissä. Pasterstein totesi, ettei rikosoikeudellista seuraamusta (sakkoa) ja hallinnollista sanktiota (liikennevirhemaksua) voi määrätä samanaikaisesti.

– Sama tilanne, jos ajaa sakkoylinopeutta ja samanaikaisesti rikkoo kieltoliikennemerkkiä, pitää kännykkää kädessä ja vaikka vielä turvavyökin olisi kiinnittämättä. Vai sakko, noista muista ei tule mitään extraa koska ne ovat liikennevirhemaksulla käsiteltäviä rikkomuksia, hän selvensi.

Malttamattomuus tuli Porsche-kuskille kalliiksi Helsingissä 0:08
KATSO MYÖS: Jäteauto tukki tien, mutta malttamaton Porsche-kuski päätti, etteivät säännöt koske häntä. Poliisiauto seurasi perässä.

Lue myös:

    Uusimmat