Mainos

Poliisi: Handsfree-pakkoa noudatetaan surkeasti

Autoilijat puhuvat surutta matkapuhelimeen automatkan aikana, eikä handsfree-pakkoa noudateta kunnolla. Liikkuvan poliisin mukaan handsfree-rikkomukset kasvavat vuosi vuodelta.

Vuonna 2007 sakkoja kirjoitettiin reilut 6300 kappaletta, kun viime vuonna määrä oli noussut jo 8000 kappaleeseen. Nousua on tullut joka vuosi.

– Aika huonosti noudatetaan handsfree-pakkoa. Ei tarvitse mennä kuin Mannerheimintien varteen seisomaan, niin vastaan tulee nopeasti 50 autoilijaa, jotka puhuvat puhelimeen, liikkuvan poliisin ylikonstaapeli Jussi Pohjonen kertoo MTV3 Uutisille.

Tämän vuoden elokuun loppuun mennessä sakkoja oli kirjoitettu lähes 5700 kappaletta, joka on viime vuoden vastaavan ajan tasolla. Liikkuva poliisi on ajoittain voimaton, kun autoilijat puhuvat kännykkään.

– Pitäisi myös ihmisten itsekin muistaa noudattaa lakia ja välittää muista ihmisistä. Turhan usein unohdetaan ostaa uusi laite, jos vanha menee hajalle, Pohjonen harmittelee.

Handsfree on ollut pakollinen jo vuodesta 2003 lähtien. Kesäkuussa lakia kiristettiin siten, että ajaja voidaan määrätä ajokieltoon.

– Jos kännykästä puhumiseen jää kiinni kolme kertaa vuodessa tai neljä kertaa kahden vuoden sisällä, voi poliisi määrätä ajokieltoa. Minimissään ajokielto on kuukausi.

Yhdestä kerrasta rapsahtaa 50 euron rikesakko.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.