Poliisi etsii ahdistelijaa Hämeenlinnassa

Kanta-Hämeen poliisi etsii miestä, joka on ahdistellut naisia yöaikaan Hämeenlinnan Hätilän kaupunginosassa. Tuorein kolmesta samankaltaisesta teosta tapahtui sunnuntaina aamuyöllä ennen puolta neljää.

Kaikki ahdistelut ovat tapahtuneet yöllä. Uhreihin on tarrannut takaapäin noin 180-senttinen mies, jolla on yllään tumma huppari ja tummat housut.

Kaksi uhria on puhunut rotevasta miehestä, yksi normaali- tai hoikkavartaloisesta. Miehen on arvioitu olevan iältään noin 25-vuotias.

Tapahtumapaikat ovat muutaman sadan metrin päässä toisistaan. Viime sunnuntaina naista yritettiin raahata sivuun Väinöntiellä lähellä Hätilän kirkkoa, ja 17. tammikuuta naista ahdisteltiin Anttilankadulla sekä 5. joulukuuta Aulangonkadulla.

Joka kerta mies on luopunut aikeistaan nopeasti, koska naiset ovat rimpuilleet ja huutaneet. Teot ovat jääneet pahoinpitelyiksi, vaikka kyseessä on ilmeisesti ollut seksuaalirikoksen yritys, sanoo rikosylikonstaapeli Timo Järvenpää.

Järvenpään mukaan poissuljettua ei ole sekään, että sama tekijä on syyllinen kahteen muuhun öiseen rikokseen. Keskellä kaupunkia Sibeliuspuistossa raiskattiin nainen 10. maaliskuuta. Selvittämättä on myös 21. maaliskuuta sattunut pahoinpitely, jossa mies tarttui Kaurialan kaupunginosassa naiseen ja potki tätä jalkoihin.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat