Poliisi etsi kadonnutta – nyt tutkii tapausta murhana ja pyytää havaintoja kansalaisilta, useita miehiä vangittu

Oulun käräjäoikeus vangitsi tänään kaksi oululaista miestä epäiltynä osallisuudesta murhaan. Yksi mies on jo aiemmin vangittu samaan rikoskokonaisuuteen liittyen. Lisäksi poliisi epäilee, että tekoon liittyy neljäs henkilö. Hän on vangittuna toiseen tapaukseen liittyen.

Epäilty henkirikos tuli ilmi, kun poliisi tutki ilmoitusta kadonneesta henkilöstä, joka tehtiin marraskuun alussa. Tutkinnassa selvinneiden seikkojen johdosta tapausta alettiin tutkia murhana. Poliisin mukaan epäilty teko on tapahtunut lokakuun alussa Oulussa. 

Poliisi kertoo, että kaikki epäillyt ovat nuorehkoja oululaisia miehiä. Epäillyt ovat kiistäneet osallisuutensa henkirikokseen. 

Poliisi tehnyt maastoetsintöjä

Poliisin mukaan esitutkinnan tämän hetkisen tilan perusteessa kyseessä on etukäteen suunniteltu teko, ja täten tapausta tutkitaan murhana. Tapaus ei liity järjestäytyneeseen rikollisuuteen, mutta epäillyillä on aikaisempaa rikoshistoriaa.

Poliisi kertoo, että heillä on käsitys teon motiivista. Teon yksityiskohtia tai motiivia ei kuitenkaan vielä kerrota julkisuuteen tutkinnan turvaamiseksi. 

Poliisi kertoo epäilevänsä, että henkirikoksen uhrin ruumis kätkettiin teon jälkeen. Viranomaiset ovat tehneet maastoetsintöjä vainajan löytämiseksi ja niitä jatketaan lähitulevaisuudessa.  

Poliisi pyytää apua 

Poliisi pyytää yleisöltä apua teon selvittämiseksi. 

Poliisi kertoo, että esitutkinnassa selvitetyn perusteella henkirikos on tapahtunut lauantaina ja sunnuntain välisenä yönä 7. lokakuuta. 

– Uhria on kuljetettu kello kolmen jälkeen yöllä tumman värisessä Audi A6 – henkilöautossa Tuiran kaupunginosasta Oulun koillispuolelle maasto- tai soramonttualueelle, jossa henkirikos on tapahtunut, kertoo poliisi tiedotteessa.

Poliisi pyytää kansalaisia ilmoittamaan asiaan mahdollisesti liittyvistä havainnoista Oulun poliisin vihjenumeroon 0295 416 194 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.oulu@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat