Oulun soramonttumurhan uhri on edelleen kateissa – poliisi aloittaa laajat maastoetsinnät keväällä: "Ruumiin olinpaikasta ei ole mitään tietoa"

Oulun poliisi etsii edelleen niin sanotun soramonttumurhan uhriksi joutuneen miehen ruumista. Henkirikoksen epäillään tapahtuneen 7. lokakuuta Oulun koillispuolisella soramonttualueella.

Poliisi epäilee, että murhan uhriksi joutuneen nuorehkon miehen ruumis on kätketty maastoon jonnekin Oulun ympäristöön.

– Ruumiin olinpaikasta ei ole mitään tietoa. Tarpeen vaatiessa järjestämme laajempia maastoetsintöjä kevään ja alkukesän korvilla, mutta toki toivomme, että uhri löytyisi jo sitä ennen, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Antti Palokangas Oulun poliisista kertoo.

Yhtä ei enää epäillä

Tapaukseen liittyen Oulun käräjäoikeus vangitsi joulukuussa neljä oululaista nuorehkoa miestä epäiltynä osallisuudesta murhaan.

Poliisi vapautti yhden miehistä tammikuussa. Vapautetun osalta esitutkintaa jatketaan vähäisempien rikosepäilyjen osalta. Miestä epäiltiin alun perin avunannosta murhaan. Enää miestä ei epäillä osallisuudesta henkirikokseen.

Kolme epäiltyä ovat kiistäneet tahallisen henkirikoksen.

Uhri ja epäillyt tunsivat toisensa.

Etukäteen suunniteltu teko

Epäiltyä henkirikosta tutkitaan murhana, sillä esitutkinnan perusteella kyseessä on ollut etukäteen suunniteltu teko. Epäillyillä on aikaisempaa rikoshistoriaa, mutta teko ei liity järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

– Meillä on jo käsitys teon motiivista, mutta emme voi kertoa sitä tai teon yksityiskohtia vielä julkisuuteen.

Käynnistyi kadonneen tutkintana

Poliisi ryhtyi tutkimaan ensin ilmoitusta kadonneesta henkilöstä, joka tehtiin marraskuun alussa. Tutkinnassa selvinneiden seikkojen johdosta tutkinta muuttui henkirikostutkinnaksi.

Esitutkinnassa selvitetyn perusteella henkirikos on tapahtunut lauantaina ja sunnuntain välisenä yönä 7.10.2018.

Uhria on kuljetettu kello 03 jälkeen tumman värisellä Audi A6 – tai sinisellä Renault Laguna -henkilöautolla Tuiran kaupunginosasta Oulun koillispuolelle maasto- tai soramonttualueelle, jossa henkirikos on tapahtunut.

Poliisi ei avaa vielä sitä, miten se on saanut selville sen, että henkirikos tapahtui soramontulla. Palokangas ei kommentoi sitäkään, onko tapauksella silminnäkijöitä.

– Esitutkinnassa on varmistunut tämä tapahtumaketju, ja se, että uhri on saanut surmansa siellä soramontulla.

Ruumis kuljetettiin pimeän aikaan

Poliisi epäilee, että ruumis on siirretty tapahtumapaikalta toiseen paikkaan, jossa ruumis on kätketty. Ruumis siirrettiin korkeintaan muutama vuorokausi teon jälkeen pois surmapaikalta punaisella Volkswagen Transporter -pakettiautolla toistaiseksi tuntemattomaan paikkaan.

Todennäköisin paikka on Oulun lähialueella. Ruumiin siirtäminen on tapahtunut pimeän aikaan.

– Olemme saaneet tapauksesta vihjeitä, mutta emme voi kommentoida sitä onko tekoauto tai tekovälineet poliisin hallussa. Edelleen kaipaamme vihjeitä, Palokangas sanoo.

Poliisi pyytää kansalaisia ilmoittamaan asiaan mahdollisesti liittyvistä havainnoista Oulun poliisin vihjenumeroon 0295 416 194 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.oulu(at)poliisi.fi

Lue myös:

    Uusimmat