Oulun Hiirosen henkirikoksessa poikkeuksellisen pitkä tekoaika: Poliisi epäilee, että noin 20-vuotiasta naista pidettiin vankina viikon ajan

4:49
Rikostoimittaja kertoo videolla, mitä Oulun poikkeuksellisesta henkirikostutkinnasta tässä vaiheessa tiedetään.

Oulun käräjäoikeus on vanginnut jo seitsemän henkilöä epäiltynä liittyen Oulussa Hiirosen kaupunginosassa tapahtuneeseen henkirikokseen ja siihen liittyvään kokonaisuuteen. Vangituista viisi on miehiä ja kaksi naisia.

Hiirosessa sijaitsevasta kerrostaloasunnosta löytyi noin 20-vuotiaan oululaisnaisen ruumis maanantaina 21. marraskuuta. Poliisi ei toistaiseksi kerro, miten se sai ilmoituksen ruumiista, mutta vainaja löydettiin maanantaina päivällä. Ruumiin löytymiseen liittyi poliisioperaatio.

Jo saman päivän iltana poliisi otti kiinni yhden miehen ja yhden naisen henkirikoksesta epäiltynä. Heidät vangittiin viime viikolla todennäköisin syin eri rikoksista epäiltynä. Poliisi tutkii tapauksessa törkeää pahoinpitelyä, törkeää vapaudenriistoa ja tappoa. 

Rikosten tekoaika on poikkeuksellisen pitkä, eli peräti viikko, 14.-21. marraskuuta. Rikosnimike törkeä vapaudenriisto viittaa siihen, että epäillyt pitivät nuorta naista vankina kerrostaloasunnossa ja häntä myös pahoinpideltiin tuon viikon aikana.

Epäillyt uhria vanhempia

Poliisi teki viimeiset kiinniotot jutussa tämän viikon tiistaina, jolloin kaksi tänään vangittua epäiltyä otettiin kiinni. 

Kaikki epäillyt ovat syntyneet 1970–1990-luvuilla, eli he ovat jonkin verran vanhempia kuin uhriksi joutunut parikymppinen nainen. Ainakin osa epäillyistä on poliisille entuudestaan tuttuja.

Poliisi on esitutkinnan keskeneräisyyden takia vielä hyvin vaitonainen tapauksesta.

– Keskeiset henkilöt tapaukseen liittyen ovat nyt kiinni ja vangittuina. Asiassa suoritetaan edelleen aktiivista esitutkintaa. Kaikkia epäiltyjä on jo kuulusteltu, osaa jo useamman kerran, rikosylikomisario Janne Koskela Oulun poliisista kertoo.

Osaa vangituista epäillään osallisuudesta itse henkirikokseen ja osaa muista rikoksista, jotka ovat tulleet ilmi henkirikostutkinnan aikana.

– Rikokset ovat kohdistuneet samaan asianomistajaan eli kuolleena löytyneeseen nuoreen naiseen, Koskela kertoo.

Tarkka kuolinaika ei ole vielä tiedossa

Rikoksista epäillyt ja uhri ovat jollakin tasolla tunteneet toisensa entuudestaan. Rikosten motiivi on yhä selvittelyssä.

– Motiivia selvitellään ja uskomme, että se selviää tässä tutkinnan aikana. Tässä vaiheessa emme ota mitään kantaa siihen, Koskela sanoo.

Poliisilla ei ole vielä tarkasti tiedossa se, milloin nuori nainen lopulta menetti henkensä. Sen vuoksi tapon tekoajaksi on merkitty viikko.

– Tarkka kuolinaika pyritään selvittämään, jolloin rikosten tekoajat myös tarkentuvat.

MTV Uutisten tietojen mukaan teossa käytettiin tekovälinettä, mutta poliisi ei vielä kommentoi henkirikoksen tekotapaa.

Esitutkinnassa poliisi selvittää tarkasti tapahtumien kulun ja epäiltyjen osallisuudet tekoihin. Poliisi on kuulustellut useita henkilöitä kokonaisuuteen liittyen ja tehnyt teknistä tutkintaa tapahtumapaikoilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja