Mainos

Poliisi esittää osaa Helsingin katuryöstäjistä karkotettavaksi

Osa Helsingissä katuryöstöjä tehtailleista somalitaustaisista miehistä saattaa saada lähtöpassit Suomesta. Poliisi on esittänyt karkotettavaksi noin kymmentä nuorukaista, joilla on taustallaan pitkä rikoshistoria. Asia on ulkomaalaisviraston käsittelyssä.

Väkivaltaisten ryöstöjen aalto kiusasi Helsinkiä viime syksynä. Pääasiassa Somaliasta lähtöisin olevat nuoret kävivät kaupungilla liikkuneiden kimppuun ja veivät rahat ja kännykän. Nyt ryöstely on ainakin toistaiseksi laantunut.

- Joulukuussa poliisin tutkittavaksi tuli enää neljä tämän tyyppistä tapausta, kun sitä ennen niitä oli kuukausittain liki parikymmentä. Kuluva kuukausi näyttäisi menevän joulukuun suuntaisesti, rikoskomisario Tomi Jansson kertoo.

Rötöstelyä ovat Janssonin mukaan hillinneet monet tekijät. Yhtenä vaikuttajana on ollut poliisin katuryöstöhanke, jonka aikana poliisi on muun muassa lisännyt näkyvää valvontaa ja tehnyt yhteistyötä sosiaaliviranomaisten kanssa. Sarjan on kuihduttanut myös se tosiseikka, että osa ryöstäjistä istuu nykyään telkien takana.

Poliisin tutkittavana on vielä muutamia tapauksia. Muutamat jutut odottavat käsittelyä Helsingin käräjäoikeudessa.

Kuuden poliisin vahvuinen katuryöstöprojekti jatkuu helmikuun loppuun saakka. Sen jälkeen toiminta muuttuu niin, että ryhmä ottaa tutkittavakseen kaikki Helsingin kaduilla tehtävät ryöstöt.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.