Poliisi epäilee poikakolmikkoa pahoinpitelystä ja ryöstöstä Espoossa – potkivat maassa makaavaa uhria päähän

Poliisi epäilee kolmea 15–16-vuotiasta poikaa ryöstöstä ja törkeästä pahoinpitelystä Espoossa.

Tilanne sattui 6. tammikuuta, kun epäillyt olivat pyytäneet entuudestaan tuntemattomalta alaikäiseltä poikakolmikolta tupakkaa ja alkaneet haastaa riitaa.

Epäillyt olivat pakottaneet yhden uhreista mukaansa syrjäisemmälle alueelle ja alkaneet lyödä ja potkia tätä pään ja vartalon alueelle.

Uhri oli kaatunut maahan, mutta epäillyt olivat jatkaneet pahoinpitelyä. Uhri sai sairaalahoitoa vaativia vammoja.

Lisäksi yksi epäillyistä oli vienyt erään uhrin arvokkaan pipon väkivallalla uhaten.

Kielsivät ilmoittamasta poliisille

Tekojen jälkeen epäillyt olivat kieltäneet uhreja ottamasta yhteyttä poliisiin.

Tässä yhteydessä nuoret toimivat täysin oikein, sillä he soittivat hätäkeskukseen heti tekojen tapahduttua. Näiden nuorten rohkean ja oikean päätöksen lopputulemana poliisilla on nyt hyvä mahdollisuus saattaa tekijät rikosoikeudelliseen vastuuseen, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Hannu Väänänen poliisin tiedotteessa.

Poliisi otti epäillyt kiinni ja määräsi heidät matkustuskieltoon.

Olisiko nyt aika siihen, että kaikista tapauksista ilmoitettaisiin hätäkeskukseen, eikä anneta valtaa pelolle ja uhkailulle? Ja milloin se ympärillä hurraava porukka tajuaa, että aktiivisille väkivallan tekijöille voisi sanoa, että ”hei tuo ei ole ok”. Uskon kuitenkin suuren osan nuorista ymmärtävän, että väkivallan käyttö tai sen pelkääminen ei ole sitä, mitä nuoret itse haluavat ajanvietteekseen, Väänänen jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat