Mainos

Poliisi epäilee Finavian kahta ex-johtajaa rikoksesta – "aiheutti yli 34 miljoonan tappiot"

Poliisi epäilee Finavia Oyj:n entistä rahoituspäällikköä ja varatoimitusjohtajaa rikoksesta. Poliisin esitutkinta johdannaissopimusten tekemisestä siirtyy syyteharkintaan. Rikosnimikkeenä on luottamusaseman väärinkäyttö. Sopimuksiin sisältyi poliisin mukaan merkittävä riski.

Finavia pyysi poliisia tutkimaan, ketkä ovat vastuussa Finavian vuosina 2009–2011 tekemistä keinotteluluontoisista johdannaisista, joista koitui 34,3 miljoonan euron tappiot.

Esitutkinnassa on kuultu neljää Finavia Oyj:n palveluksessa ollutta henkilöä epäiltynä rikokseen. Epäily kohdistuu nyt kahteen henkilöön.

Finavian Oyj:n sisäisten ohjeiden mukaan johdannaissopimuksia on voitu käyttää suojaksi lainojen korkomuutokselta suurten investointeja varten otettujen lainojen takia. Ohjeistuksen mukaan suojaustarkoituksessa on voitu käyttää vähäisen riskin sisältäviä tavanomaisia koronvaihtosopimuksia suojautuakseen korkoriskiltä. Epäilyn mukaan johdannaissopimukset eivät kuitenkaan ole toimineet suojaavina, vaan aiheuttaneet kymmenien miljoonien tappion.

Poliisi on tutkinut lisäksi, ovatko Finavia Oyj:n entinen toimitusjohtaja ja entinen talousjohtaja laiminlyöneet Finavia Oyj:n rahoitustoiminnon asianmukaisen järjestämisen ja raportoinnin Finavia Oyj:n hallitukselle sekä laiminlyöneet rahoituspäällikön ja varatoimitusjohtajan tekemien sopimusten valvonnan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.