Mainos

Logistiikkayrityksen johtajaa epäillään osallisuudesta miljoonaluokan petokseen

Vantaalla vaikuttaneen konserniyhtiön maajohtajaa epäillään osallistumisesta laajaan petosrikoskokonaisuuteen, tiedottaa Itä-Uudenmaan poliisi. Poliisi epäilee, että kansainvälisen logistiikka-alan yrityksen liiketoiminnassa on tehty petoksia yli 1,2 miljoonan euron edestä.

Poliisi epäilee maajohtajan ja muiden tahojen käyttäneen ja ohjanneen varoja perusteettomasti toisille yhtiöille, joista osa oli maajohtajan hallinnassa. Kyse on tavarankuljetukseen erikoistuneen Danxin entisestä Suomen-maajohtajasta.

Rikoskokonaisuuteen kuuluu yhteensä yli 30 rikosnimikettä ja asiassa on lähes 20 rikoksesta epäiltyä. 

Varoja epäillään tiedotteen mukaan ohjatun myös konsernin alihankkijoille oikeudettoman taloudellisen hyödyn saamiseksi.

– Tutkinta käynnistyi, kun konserniyhtiön edustaja teki tutkintapyynnön poliisille. Konsernin sisäisessä tarkastuksessa ilmeni tietoja, joiden perusteella on syytä epäillä, että ainakin konsernin maajohtajaa, ja Suomen toimintoja ja operatiivisesta johtamisesta vastannutta henkilöä on syytä epäillä huomattavan suuresta ylilaskutuksesta ja perusteettomasta laskutuksesta, kertoo talousrikosyksikön johtaja Mikko Kiiski Itä-Uudenmaan poliisin tiedotteessa.

Tapaus siirtyy seuraavaksi syyteharkintaan.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja