Poliisi ei jatkossa puutu "taikasienten" käyttöön tässä kaupungissa – asia ratkaistiin äärimmäisen tiukalla äänestyksellä

Auttaisivatko"taikasienet"masennukseen? 7:33
Aivotutkija uskoo, että huumeena käytetyt taikasienet voisivat auttaa masennuksen hoidossa. Aiheesta keskusteltiin Huomenta Suomessa vuonna 2017.

Denverin kaupungissa on äänestetty kohti huumaavien taikasienten eli psilosybiinisienten dekriminalisointia, ensimmäisenä kaupunkina Yhdysvalloissa, kertoo BBC.

Aloite sienten henkilökohtaisen käytön rangaistavuuden madaltamisesta läpäisi kansanäänestyksen niukasti 50,6 prosentin kannattavalla osuudella.

Teknisesti sienten hallussapito, ostaminen, myyminen tai käyttäminen on yhä laitonta, mutta rajoituksia löysennetään merkittävästi. Laki ohjeistaa poliisia käsittelemään täysi-ikäisten henkilöiden sienten käyttöä virkavallan alimmalla prioriteetilla.

Taikasienet sisältävät psykedeelistä kemikaalia, psilosybiiniä, joka kuuluu liittovaltion lain mukaan samaan kiellettyjen huumeiden ryhmään kuin heroiini ja lsd. Aistiharhoja ja poikkeavia tunne- ja tajunnantiloja aiheuttavia sieniä kasvaa myös Suomessa.

Denverin kaupunki dekriminalisoi kannabiksen jo vuonna 2005. Koko Coloradon osavaltio seurasi esimerkkiä perässä, tosin vasta vuonna 2014.

Viranomaisten mukaan kansanäänestyksen tulos vahvistetaan 15. toukokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat