Poliisi ampui Nelostiellä noin 30-vuotiaan lahtelaismiehen: "Käynnissä oli tilanne, jota tutkitaan vakavana rikoksena"

MTV paikalla Orimattilan turmapaikalla 2:31

Poliisi käytti tänään Nelostiellä, Orimattilan lähistöllä asetta ja kohde kuoli. Kuollut henkilö oli noin 30-vuotias mies.

Hämeen poliisi sai tänään noin kello 12.30 hälytystehtävän Orimattilaan Nelostielle.

Poliisi tiedottaa, että ajoneuvo oli kaahaillut ja aiheuttanut vaaratilanteita liikenteessä. Näissä liikennerikoksissa on jo tiedossa useita asianomistajia, jotka ovat olleet tämän päivän ja illan aikana yhteydessä poliisiin.

Ajoneuvo, joka oli aiheuttanut vaaratilanteita liikenteessä, oli suistunut polisiin mukaan kolarin seurauksesta moottoritien keskiviheriölle. Tässä vaiheessa paikalle tuli sattumalta virka-asuinen poliisi. Hän ei kuitenkaan ollut hoitamassa aiemmin kaahailusta tullutta hälytystehtävää, kertoi päivystävä syyttäjä, kihlakunnansyyttäjä Jonna Ryynänen Länsi-Suomen syyttäjänvirastosta.

Keskiviheriön tapahtumia tutkitaan vakavana henkeen ja terveyteen kohdistuvana rikoksena. Näiden tapahtumien kohteena ei ollut paikalle tullut poliisi vaan muu henkilö.

Muilta osin tapahtumien yksityiskohtia ei tutkinnallisista syistä voida antaa vielä julkisuuteen. 

– Alustavan kuulusteluista saadun tiedon perusteella tämän vakavan rikoksen vuoksi poliisi joutui toiminnan pysäyttämiseksi käyttämään asetta, poliisin tiedotteessa kuvataan.

– Poliisi ei ole käyttänyt asetta liikenteestä aiheutuneen tehtävän hoitamiseen.

Ajoneuvoa kuljetti lahtelainen noin kolmekymmentävuotias mies, ja hän sai myöhemmin surmansa poliisin aseesta. 


Lue myös:

    Uusimmat