Mainos

Poliisi avasi viisi hautaa myrkytysjutussa Nokialla

Arkkujen ulkopuoleltakin on otettu maanäytteitä, joista etsitään ruumiista mahdollisesti levinneitä myrkkyjä. Ylöskaivetuille ruumiille tehdään täydellinen oikeuskemiallinen tutkimus. Oikeuslääketieteen professori pohtii MTV3:n haastattelussa, hiljennetäänkö hankalia potilaita lääkkeillä.

Poliisi on avannut hautoja Nokian hautausmaalla terveyskeskuksen myrkytysepäilyjen selvittämiseksi. Viidelle vainajalle on tarkoitus tehdä oikeuslääketieteellinen ruumiinavaus.

- Hautojen avaaminen tällaisessa tarkoituksessa on varsin poikkeuksellista, toteaa tutkintaa johtava rikoskomisario Paavo Tuominen keskusrikospoliisin Tampereen yksiköstä.

Vainajien omaiset ovat Tuomisen mukaan suhtautuneet poliisin toimiin myötämielisesti. Haudat voitaisiin kuitenkin avata ilman omaisten lupaakin.

- Vainajille tehdään täydellinen oikeuskemiallinen tutkimus, kertoo Tampereen yliopiston oikeuslääketieteen professori Pekka Karhunen.

Myös arkkujen ulkopuolelta maasta on otettu näytteitä, sillä mahdollisia kemiallisia aineita on voinut levitä vainajista jo arkkujen ulkopuolellekin.

Professori Karhunen myös pohtii hankalien potilaiden hiljentämistä lääkkeillä. Kuuntele MTV3:n haastattelu allaolevasta videolinkistä.

Poliisin tutkittavana on ollut kaikkiaan 11 kuolemantapausta Nokian terveyskeskuksen vuodeosastolla. Näistä kaksi on potilaspapereiden perusteella ollut sellaisia, että ruumiinavaukseen ei ole aihetta. Osa vainajista on polttohaudattu, joten heille ei voida tehdä ruumiinavausta.

Vuodeosastolla työskenteli viime joulukuusta toukokuun loppuun sairaanhoitaja, jota epäillään kahden kehitysvammaisen myrkyttämisestä Ylisen kuntoutuskeskuksessa Ylöjärvellä. Hoitajaa epäillään myös kolmannen kuntoutuskeskuksen asukkaan sekä pienen lapsen murhan yrityksestä.

Rikoskomisario Tuominen muistuttaa, että hoitajaa ei tämänhetkisten tietojen perusteella epäillä yhdenkään ihmisen surmaamisesta Nokian terveyskeskuksessa. Ruumiinavausten ja oikeuskemiallisen tutkimuksen perusteella selvitetään, onko epäilyksiin aihetta. Hoitaja kiistää murhat.

Oikeuskemiallinen tutkimus kestää Tuomisen mukaan useita kuukausia, joten naisen vangitsemiseen johtaneet rikosepäilyt ehditään mahdollisesti käsitellä oikeudessa jo ennen tutkimusten valmistumista.

(MTV3-STT)

Lue aiheesta lisää MTV3:n uutisarkistosta:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.