Poliisi Anni Törnin mysteerikatoamisesta: "Epäilty on myöntänyt, että Anni on kuollut hänen toimenpiteidensä seurauksena"

0:30

Savonlinnassa viime viikonloppuna kadonneen ja henkirikoksen uhriksi joutuneen Anni Törnin, 29, ruumiin kätköpaikan etsintäaluetta on laajennettu.

Video: Savonlinnalaiset järkyttyivät 29-vuotiaan Annin surmasta.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Sami Asikainen kertoo MTV Uutisille, että poliisi etsii ruumista myös Savonlinnan ulkopuolelta.

– Voi sanoa, että etsintäalue on laajentunut. Savonlinnan sekä Itä-Suomen alueelta etsitään. Me tietysti kohdennamme etsintöjä eikä lähdetä summanmutikassa etsimään.

Asikainen ei kommentoi, millä perusteella poliisi on laajentanut etsintäaluetta. Poliisi kuulusteli eilen henkirikoksesta epäiltyä vuonna 1985 syntynyttä savonlinnalaismiestä.

Asikaisen mukaan kuulustelussa ei tullut ilmi mitään uutta tietoa. Epäilty on myöntänyt poliisille myötävaikuttaneensa Törnin kuolemaan.

– Epäilty on myöntänyt, että Anni on kuollut hänen toimenpiteidensä seurauksena.

Epäilty kertoi alustavassa puhuttelussa poliisille oman versionsa, mistä ruumis löytyisi, mutta toistaiseksi sitä ei ole löytynyt.

Poliisilla muutakin näyttöä

Poliisi jätti eilen käräjäoikeuteen epäillyn vangitsemisvaatimuksen todennäköisin syin epäiltynä Anni Törnin taposta. Oikeuskäsittely on tänään kello 11.

Tutkinnanjohtaja Asikaisen mukaan poliisilla on muutakin näyttöä vaatimuksen tueksi.

– Kyllä meillä on muutakin näyttöä. Olemme tehneet paljon tutkimuksia. Tämä myöntäminen ei ole ainoa näyttö asiassa.

Teon motiivista käsitys

Asikaisen mukaan poliisilla on käsitys henkirikoksen motiivista. Poliisi ei kuitenkaan kerro siitä julkisuuteen. Poliisi ei myöskään vahvista uhrin ja epäillyn välistä suhdetta.

MTV Uutisten tietojen mukaan epäilty on Anni Törnin miesystävä. Asikainen ei ota kantaa epäillyn asuntoon tai autoon tehtyyn kotietsintään.

– Kaikenlaisia toimenpiteitä on tehty, mitä tämän tyyppisissä jutuissa tehdään.

Oliko epäilty huumeiden tai alkoholin vaikutuksen alaisena?

Poliisi tutkii, oliko epäilty mies huumeiden tai alkoholin vaikutuksen alaisena. Tutkimukset ovat siltä osin vielä kesken.

– Sitä en osaa sanoa, onko jossain määrin ollut. Meidän tietojen mukaan ei kuitenkaan kiinniottamishetkellä ollut huumeiden tai alkoholin vaikutuksen alaisena.

Poikkeuksellinen henkirikos

Asikaisen mukaan pienessä Savonlinnan kaupungissa tapahtunut henkirikos ei ole tyypillinen suomalainen henkirikos.

– Meille tulee vuosittain useita henkirikoksia, mutta tämä poikkeaa tyypillisestä henkirikoksesta siinä mielessä, että tämä ei ole päihteiden ongelmakäyttäjien keskinäinen välienselvittely.

– Tähän ei sellaista meidän mukaan liity, Asikainen kertoo.

Hän ei kommentoi, mistä epäilty otettiin kiinni.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja