Mainos

Poliisi aloitti huumerikosten katuvalvonnan

Helsingin poliisi on aloittanut huumerikosten katuvalvonnan. Parikymmentä siviiliasuista poliisia seurasi tiiviisti Helsingin ydinkeskustan katukauppaa viime perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina. Tehovalvontaan osallistui rikospoliisin, järjestyspoliisin, nuorisopoliisin sekä huumepoliisin edustajia sekä ulkomaalaisvalvonnan edustajia.

Poliisi selvitti tehovalvonnassa 10 huumausainerikosta ja ohjasi pari käyttäjää hoitoon. Viikonvaihteen huumerikoksia tutkittaessa on tähän mennessä otettu kiinni 35 henkilöä. Puolet rikoksesta epäillyistä oli ulkomaalaisia. Poliisi takavarikoi epäillyiltä amfetamiinia, hasista ja ekstaasia.

-Katuvalvonta aloitettiin juuri nyt, koska koulujen alun jälkeiset viikonloput ovat huumekaupan vilkkainta aikaa Helsingissä. Valvontaa aiotaan jatkaa tästä eteenpäin säännöllisesti, huumerikosyksikön johtaja Paavo Selin kertoi.

Hoitoonohjaus on poliiseille vielä varsin uutta. Selin kertoi, että poliisi on neuvotellut asiasta Diakonissalaitoksen Kurvin hoitoyksikön ja sosiaalipäivystyksen kanssa.

-Ydinkeskusta on uusimuotoisen huumekulttuurin hermokeskus, jossa on oltava tehokas valvonta. Meillä ei vain ole katutason valvontaan läheskään yhtä hyvää säädöspohjaa kuin esimerkiksi Ruotsissa, Selin pahoitteli.

Selinin mukaan poliisi voisi lainsäädännön niin salliessa puuttua huumeisiin huomattavasti nykyistä tehokkaammin ja riittävän ajoissa.
-Kierrettä ei voida monen nuoren kohdalla pysäyttää millään muulla tavoin kuin puuttumalla siihen ulkoapäin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.