Poliisi: Aattoyö etelässä tavallista rauhattomampi – pohjoisessa kehno sää hillitsi juhlijoita

Jouluaattoilta sujui poliisin mukaan Suomessa melko rauhallisesti, mutta puolenyön jälkeen pahoinpitelyt ja kotikäynnit lisääntyivät varsinkin maan eteläosissa. Vakavia väkivallantekoja ei kuitenkaan ole tullut tietoon. 

Helsingin ja Lounais-Suomen poliisista kerrottiin, että aattoyö oli tällä kertaa tavallista joulua rauhattomampi. 

Sisä-Suomen poliisista kerrotaan, että jouluyö Tampereella oli melko rauhallinen muutamaa tapausta lukuun ottamatta. Tesoman valtatiellä sijaitsevassa ravintolassa kaksi naista kähinöi keskenään, ja he saivat vammoja kasvoihinsa. Naisia epäillään pahoinpitelystä.

Myös Hämeenkadulla olevassa pubissa häiriköitiin, kun wc-tiloihin pippurikaasua laskenut mies käyttäytyi aggressiivisesti.

Miestä epäillään pahoinpitelyn yrityksestä, vaarallisen esineen hallussapidosta sekä lievästä ampuma-aserikoksesta. 

Pohjanmaan poliisin jouluaattoilta ja jouluyö olivat rauhallisempia kuin normaali viikonloppuyö, mutta tehtäviä oli silti enemmän kuin arkiöisin. Poliisi hoiti muun muassa kotihälytystehtäviä.

Maan pohjoisosissa on ollut yöllä varsin kehno keli. Oulun poliisin päivystyksestä arvioitiin, että sää on saattanut hillitä juhlijoita, sillä tällä seudulla joulu otettiin vastaan harvinaisen vähin häiriöin.  

Hämeen poliisista kerrotaan, että yö oli rauhallinen ja joulurauha tavoitti Hämeen.

Jouluyönä ratin takaa löytyi useita kuljettajia maistissa

Poliisi on pysäyttänyt jouluaaton tienoilla useita kuljettajia tien päällä epäiltynä rattijuopumuksesta.

Joensuussa poliisi otti yöllä kiinni kolme miestä, joiden auto oli törmännyt puuhun. Epäilty kuljettaja puhalsi alkometriin 2,24 promillea. Kukaan miehistä ei loukkaantunut puuhun törmäyksessä. 

Pohjanmaan poliisin aattoilta käynnistyi juoksukilpailulla Lapualla, kun poliisi juoksi kiinni epäillyn rattijuopon. Miehen pakomatkan päätteeksi hän puhalsi poliisin alkometriin yli kahden promillen lukeman.

Puolenyön jälkeen Isokyrössä poliisin haaviin joutui noin viisikymppinen paikkakuntalainen mies, joka puhalsi 1,5 promillen lukeman. Mies oli ajanut ulos tieltä ja katkaissut valopylvään. Poliisi takavarikoi miehen auton, koska miehen epäiltiin syyllistyneen edellisen kerran törkeään rattijuopumukseen vain muutama päivä aiemmin.

Miehiä epäillään muun muassa törkeästä rattijuopumuksesta.  
Myös Mikkelissä poliisi tavoitti alkoholin vaikutuksen alaisen kuljettajan. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja