Joulunvietto sujui melko rauhallisesti – huppupäiset miehet hölmöilivät Salossa

Joulunvietto sujui Suomessa tiistai-iltaan mennessä ilman suuria onnettomuuksia. 

Vilkkainta oli jouluaattona Salossa, jossa poliisi sai aattoiltana hälytyksen omakotitalon pihalla liikkuvista huppupäisistä miehistä. Kun talossa olleet eivät päästäneet miehiä sisälle taloon, toinen heistä oli hakannut pihalla ollutta autoa puutarhatuolilla.

Pari tuntia myöhemmin poliisi poikkesi salolaisessa yksityisasunnossa, jossa miestä oli hälytyksen mukaan lyöty puukolla kaulan alueelle. Uhri kuljetettiin sairaalaan, mutta hänen vammansa eivät ole hengenvaarallisia. Poliisi otti asunnosta kiinni naisen epäiltynä tapon yrityksestä.

Juuassa Itä-Suomessa poliisiauto tuuppasi jouluaattoiltana takaa-ajon jälkeen humalaisen kuskin auton penkkaan. 24-vuotias mies puhalsi alkometriin 1,75 promillen lukeman.

Kuski oli sitä ennen muun muassa ajanut välillä vastaantulijoiden kaistalla ja 135 kilometrin tuntivauhdilla 80 kilometrin alueella. Penkkaan päädyttyään mies lukitsi auton ovet ja kieltäytyi poistumasta kulkuvälineestään. Poliisi joutui rikkomaan auton ikkunan saadakseen miehen ulos.

Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Suuremmissa kaupungeissa poliisi joutui selvittelemään muun muassa peltikolareita, pahoinpitelyitä ja ryöstöjä. Illat eivät olleet kuitenkaan merkittävästi tavallisia arki- ja viikonloppuiltoja vilkkaampia.

Paluuliikenne kesäsunnuntaita hiljaisempi

Joulunvietosta palaavat autoilijat saivat ajella tapaninpäivänä pääosin rauhallisissa olosuhteissa. Vaikka liikennettä oli kohtalaisen paljon, määrä oli edelleen kaukana kesän sunnuntai-iltojen liikenneluvuista.

Ajokeli oli esimerkiksi Pohjanmaalla paikoin huono.

Joroisissa henkilöauton kuljettaja pelastui täpärästi tavarajunan alta. Auto jäi tasoristeyksessä junan alle, mutta kuski ehti poistua sen kyydistä ennen törmäystä.

Raahessa kolme ihmistä vietiin sairaalaan puoliltapäivin tapahtuneen kahden henkilöauton kolarin vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat