Mainos

Uudenvuodenyö on ollut vilkas eri puolilla maata – Poliisi selvitteli useaa yhtäaikaista tappelua Helsingin rautatieasemalla yöllä

0:25
Poliisi turvaa vuodenvaihdetta Senaatintorilla.

Uudenvuodenyö on ollut vilkas eri puolilla maata, poliisilaitoksilta kerrotaan.

Vuodenvaihde toi esimerkiksi Helsingin poliisille 363 tehtävää. Poliisi kertoo Twitterissä, että tehtävät liittyivät pahoinpitelyihin, häiriökäyttäytymisiin ja päihtyneisiin ihmisiin. Viime vuonna uutenavuotena tehtäviä oli poliisin mukaan 316.

Helsingin ja Oulun poliisilaitoksilta arvioitiin aamuyöllä, että alkuilta sujui rauhallisesti, mutta vuoden vaihduttua yö muuttui normaalia viikonloppuyötä vilkkaammaksi.

Samaa kerrottiin myös Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta yhden aikaan yöllä.

Jyväskylän poliisista kerrottiin, että kotihälytysten ja häiriöiden aiheuttamisen lisäksi liikkeellä on ollut rattijuoppoja ehkä jopa tavallista viikonloppuyötä enemmän.

Raketeista ainakin yksi vakava silmävamma

Ainakin yksi ihminen on saanut Suomessa vakavan silmävamman ilotulitteista uudenvuodenyönä.

Oulun yliopistollisen sairaalan mukaan heillä on hoidettavana yksi vakavan silmävamman saanut potilas.

Helsingissä on ollut hoidettavana kaksi aikuista keskivaikeiden silmävammojen takia. Niin ikään Tampereella on hoidettu kahta aikuista keskivaikeiden silmävammojen takia.

Kuopion yliopistollisesta sairaalasta kerrottiin, että toistaiseksi tietoon ei ole tullut yhtään silmävammaa.

Turussa päivystyksessä on hoidettu yhtä potilasta. 

Senaatintorilla paljon ihmisiä

Uudenvuodenyö on ollut vilkas eri puolilla maata. Helsingissä Senaatintorin uudenvuoden juhlaan kerääntyi 25  000 ihmistä, kertoo tapahtuman järjestänyt Helsingin kaupunki tiedotteessa.

Senaatintorin ilotulitus toteutui lopulta kovasta tuulesta huolimatta.

Pahoinpitelyitä, rattijuoppoja ja liikennevahinkoja

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksesta kerrottiin yhden aikaan yöllä, että vuodenvaihde toi mukanaan useita ilmoituksia pahoinpitelyistä ja väkivallanteoista. Myös muutama liikennevahinko ja pari tulipalohälytystä työllistivät poliisia.

Lahdenväylällä hekilöauto pyörähti katolleen, mutta kyydissä olleet neljä henkilöä eivät ilmeisesti loukkaantuneet vakavasti. Poliisin mukaan ajonopeus oli todennäköisesti keliin nähden liian suuri.

Komisario Olavi Merihaara kertoi vuodenvaihteen sujuneen poliisin näkökulmasta tavallista viikonloppua vilkkaammin.

–  Huomaa, että väkeä on kovasti liikenteessä ja juhlatunnelmissa mennään, hän sanoi STT:lle.

Mies heilui aseen kanssa pihallaan

Kokemäellä Satakunnassa iäkäs mies ampui yöllä päihtyneenä pihallaan, kertoo Lounais-Suomen poliisilaitos. Poliisi otti miehen kiinni sisältä asunnosta ilman vastarintaa piirityksen jälkeen.

Poliisin mukaan paikkakuntalainen mies oli käyttäytynyt aggressiivisesti ja ampunut pihamaallaan luvallisilla aseillaan. Asiaa tutkitaan alustavasti vaaran aiheuttamisena.

Jyväskylän poliisista kerrottiin, että kotihälytysten ja häiriöiden aiheuttamisen lisäksi rattijuoppoja on ollut liikkeellä mahdollisesti tavallista viikonloppuyötä enemmän.

–  Olemme saaneet myös raketteihin liittyviä ilmoituksia, että ihmiset ampuvat niitä miten sattuu. Toistaiseksi ainakaan meidän tietoomme ei ole tullut isompia vahinkoja raketteihin liittyen, kertoi vanhempi konstaapeli Maijastiina Tammisto Jyväskylän poliisista.

Kaakkois-Suomen poliisi kertoo, että vuodenvaihde on työllistänyt. Poliisilaitos oli varautunut yöhön ylimääräisillä partioilla ja yön aikana tehtäviä oli melkein kaksi kertaa enemmän kuin normaalina viikonloppuyönä.

Pääosin tehtäviin on liittynyt päihteet tavalla tai toisella. Poliisin mukaan ilotulitteita ammuttiin holtittomasti, liikenteessä oli rattijuoppoja ja tulipalojakin saatiin aikaiseksi, vakavin Kouvolassa, jossa omakotitalo syttyi tuleen.

Mikkelissä palovaroittimen ääni paljastui herätyskelloksi

Etelä-Savossa puolestaan uuden vuoden juhlinta sujui pelastusviranomaisen näkökulmasta rauhallisesti. Ilotulitteet, tai muu juhlinta eivät työllistäneet merkittävissä määrin pelastuslaitosta.

”Perinteiseltä” paperinkeräysastian palolta ei kuitenkaan vältytty. Myöskään palovaroittimen hälytysäänen tarkastustehtävältä ei vältytty. Asukas huolestui aamulla naapurista kuuluvasta palovaroittimen äänestä Mikkelin Laajalammella. Pelastuslaitoksen saavuttua kohteeseen kävi ilmi, että ääni kuului herätyskellosta eikä pelastuslaitoksen toimille ollut tarvetta.

Etelä-Savon pelastuslaitos varoittaa uuden vuoden 2019 alkavan erittäin huonolla ajokelillä. Päiväksi on Etelä-Savoon luvattu voimakasta tuulta ja lumisadetta. Tienpinnat tulevat olemaan liukkaat ja näkyväisyys huono.

Pohjanmaalla pahoinpitelyjä ja järjestyshäiriöitä

Pohjanmaan poliisilaitos kertoo, että pahoinpitelyt, järjestyshäiriöt ja kotihälytykset pitivät poliisipartiot kiireisenä vuoden vaihtuessa.

Yövuoron aikana Pohjanmaan poliisille kirjattiin yhteensä 193 hälytystehtävää. Rikosperusteisesti poliisi otti kiinni kaikkiaan 8 henkilöä ja päihtymyksen vuoksi 12 henkilöä.

Pohjois-Karjalassa poliisilla oli tiedotteen mukaan perinteinen uusivuosi. Vakavilta onnettomuuksilta vältyttiin.

Huono keli rauhoitti rakettien ammuskelua. Kuitenkin poliisille tuli useita ilmoituksia häiritsevistä rakettien ammuskeluista.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja