Mainos

Näin Suomi juhli: Nujakointeja, kotiväkivaltaa ja raketti asuntoon

Uusi vuosi on otettu Suomessa vastaan vilkkaasti juhlien.

Valtaosassa maata on ollut yöllä hyvä sää, mikä on poliisin mukaan osaltaan lisännyt ulkosalla juhlineiden ja myös hälytystehtävien määrää. Yötä luonnehdittiin perinteisen kiireiseksi.  

Vakavilta välikohtauksilta vältyttiin, mutta rakettien ammuskelusta syntyi muutama vaaratilanne.

Lahdessa raketti sisään asuntoon

Lahden Liipolassa oli ammuttu ilmeisesti hätäraketti sisään asuntoon kolminkertaisen ikkunan läpi.

Asunto olisi voinut poliisin mukaan palaa kokonaan, jollei asunnossa yksin ollut nainen olisi saanut sammutettua palon alkua. Raketti kimpoili asunnossa ja rikkoi muun muassa peilin.  

Pääkaupunkiseudulla aattoilta alkoi rauhallisesti, mutta jo reilusti ennen puoltayötä alkoi tapahtua. Helsingin päivystävä komisario arvioi, että uudenvuoden juhlinta on ollut perinteisen vilkasta. Suurempia rikoksia tai onnettomuuksia ei pääkaupunkiseudulla kuitenkaan ole tullut tietoon.  

Oulun poliisilla on niin ikään pitänyt kiirettä, ja ihmisiä on ollut yöllä liikkeellä kaupungin keskustassa runsaasti. Poliisia on työllistänyt lähinnä nujakointi.  

Kärkölässä pahoinpitely suksisauvalla

Hämeen poliisin tilannekeskus ilmoittaa, että ainakin Lahdessa vuodenvaihteen juhlinta jatkui monella pitkään. Aamuneljään mennessä poliisin saamat tehtävät eivät olleet Lahdessa juurikaan vähentyneet keskiyöstä.  

Kärkolässä puolestaan noin 30-vuotias mies pahoinpideltiin asunnon pihalla suksisauvalla tai vastaavalla talviurheiluvarusteella kahden henkilön toimesta. Poliisi kertoo, että uhri sai sairaalahoitoa vaativia vammoja. Paikalta otettiin kiinni toinen epäillyistä. Toista ei tavattu, mutta hänen henkilöllisyytensä on poliisin tiedossa.

Merellä ammuttiin hätäraketteja

Länsi-Suomen merivartiostosta kerrottaan, että merialueilla vuosi vaihtui melko rauhallisesti. Muutama aiheetta ammuttu hätäraketti kuitenkin havaittiin. 

Pohjois-Karjalan Enossa pelastuslaitos jahtasi yöllä pihatosta karanneita mulleja, jotka olivat ilmeisesti säikkyneet raketteja. Kahdeksan karkulaista saatiin kiinni, mutta yksi kirmasi niin vaikeakulkuiseen maastoon, että sen kiinniottaminen päätettiin jättää valoisaan aikaan.  

Joensuun keskustassa oli yöllä kaksi pahoinpitelyä. Ravintolan edustalla 26-vuotiasta miestä oli lyöty nyrkillä kasvoihin, lisäksi samaisen ravintolan sisällä oli lyöty nyrkillä päähän parikymppistä joensuulaismiestä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.