Mainos

Poksahtavien pelipallojen mysteeri MM-kisoissa – pilasi putoajan mahdollisuuden jatkotoiveiden elättelyyn

6:29

Jalkapallon MM-kisoissa Venäjällä pelipallojen hajoaminen on herättänyt ihmetystä. Viimeisimpänä tapauksena Uruguayn ja Saudi-Arabian ottelussa pallon hajoaminen päätti saudien lupaavan vastahyökkäyksen tappioasemassa.

Videolla Tulosruudun raportti keskiviikon kisapäivästä.

Viimeisimpänä tapauksena Uruguayn ja Saudi-Arabian ottelussa pallon hajoaminen päätti saudien lupaavan vastahyökkäyksen tappioasemassa. Virallinen kisapallo Telstar 18 on poksahtanut kolmessa eri ottelussa yhteensä neljä kertaa.  Espanjalaisen AS-urheilulehden liveseurannassa todettiin, että pallon suunnittelija Adidas taitaa olla jo yhteydessä valmistajaan. 

Telstar 18 -pallot valmistetaan Pakistanissa.

Argentiinan ja Islannin välisessä ottelussa Lionel Messi turhautui pelipallon kuntoon ja vaihtoi sen jo pelin alkuvaiheilla. 

Adidaksen suunnittelija Roland Rommler totesi, että alkuperäinen Telstar on yksi ikonisimmista jalkapalloista kautta historian ja se joka muutti jalkapallon lopullisesti. 

– Telstar 18:n kehityksessä jännittävä haaste oli pysyä uskollisena alkuperäiselle Telstar-pallolle. Uusi kuuden palan panelointi (ennen 32 palaa), NFC-sirun sisällyttäminen on vienyt jalkapallon innovaation ja suunnittelun täysin uudelle tasolle. Se tarjoaa kuluttajalle ja pelaajille täysin uuden kokemuksen, Rommler kertoi brittiläiselle Expressille.

NFC-siru on tarkoitettu kuluttajien käyttöön. Älypuhelimella pystyy olemaan vuorovaikutuksessa pallon kanssa sirun myötä.

Ranskan ja Australian välisessä mittelössä palloa vaihdettiin peräti kahdesti alle vartin sisään. Myös jalkapallon EM-kisoissa ottelussa Ranskan ja Sveitsin välillä hajonnut pallo keräsi otsikoita. 

Ennen MM-kisoja kolme huippumaalivahtia David De Gea, Pepe Reina ja Marc-André ter Stegen kritisoivat palloa sen arvaamattomuudesta. Reina olisi halunnut, että kansainvälisen jalkapalloliitto Fifa vaihtaa MM-turnauksen pelipallon. 

Syyt siihen, miksi pallot poksahtelevat ei ole ainakaan vielä tiedossa. Selvää on kuitenkin se, että Adidaksen täytyy selvittää, mistä tällainen johtuu. Mitä pitemmälle turnaus etenee, sen kriittisempää on, että pystytäänkö ottelu viemään läpi ilman pallon hajoamista. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.