Mitä MM-kisapallon sisältä löytyy? Eri aikakausien pallot vertailussa

Vuosien varrella jalkapallon MM-kisojen pelipallot ovat herättäneet keskustelua. Vuodesta 1970 lähtien Adidas on vastannut pallon suunnittelusta. What's Inside -niminen Youtube-kanava tutki, mitä kisapallojen sisältä löytyy. 

Videolla What's Inside YouTube-kanavan MM-kisapallojen avaus kuuden minuutin kohdalla.

Kaikki muistavat vuoden 2010 kisojen pelipallon Jabulanin. Pallo keräsi otsikoita sen ennalta-arvaamattoman lentoradan vuoksi. 

Pelipallot ovat muuttuneet vuosien varrella merkittävästi. Adidaksen ensimmäinen MM-kisoihin suunnittelema pallo tunnettiin nimellä "Telstar". Nyt 48 vuotta myöhemmin tälle pallolle on tehty kunniaa,  Venäjän MM-kisojen pelipallo tunnetaan "Telstar 18" nimellä. Voisi sanoa, että kyseessä on remasteroitu versio elokuva-alan nykytrendin mukaisesti alkuperäisestä Telstarista. 

Meksikon vuoden 1970 jalkapallon MM-kisat olivat ensimmäiset televisoidut kisat, ja pallon mustavalkoinen väritys oli tehty helpottamaan sen seuraamista TV:n välityksellä. 

What's Inside -niminen YouTube-kanava avasi eri aikakausien pelipalloja, ja tutki mitä niiden sisältä löytyy. Vertailussa olivat 1970 MM-kisojen "Telstar", tämän vuoden Venäjän MM-kisojen "Telstar 18" ja  vuonna 1930 historian ensimmäisissä jalkapallon MM-kisoissa käytetty pallo.

Vuonna 1930 käytettiin kahta eri palloa ottelun aikana ensimmäisellä puoliajalla "Tiento" nimellä kulkevaa palloa ja toisella puoliajalla "T-Model" nimistä palloa. "T-Model" oli isompi ja raskaampi. 

Kauaksi ollaan tultu ensimmäisten kisojen nahkaisesta pallosta. Kuka tietää minkälaisella pallolla pelataan sadan vuoden päästä. 

Lue myös:

    Uusimmat